Pie astotā panākuma 16 spēlēs tikuši "Ventspils Augstskolas” basketbolisti, kas viesos spraigā mača galotnē ar 92:89 pieveica "Rīga/Jugla” spēlētājus.

Pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgā cīņā un beidzās ar mājinieku minimālu pārsvaru. Rīdzinieki pirmajā ceturtdaļā iekrāja divu punktu pārsvaru, bet otrajā ventspilnieki vienu punktu atspēlēja un pēc 20 spēles minūtēm bija zaudētājos 42:43. Svarīgi notikumi risinājās trešās ceturtdaļas sākumā, kad VeA vispirms guva deviņus punktus pēc kārtas, bet pēc vēl viena sešu punktu izrāviena panāca 64:51. Lai gan laiku pa laikam iestrēga arī viesu uzbrukums, pārsvars turpināja pieaugt un pēc Artūra Grīnberga tālmetiena sasniedza jau 17 punktus – 70:53.

Līdz pēdējam pārtraukumam mājinieki gan prata pietuvoties, izšķirošo ceturtdaļu VeA ļaujot sagaidīt ar astoņu punktu pārsvaru 74:66. Tomēr lauzt šo maču sāncenšiem jaunie ventspilnieki neļāva. Viesu pārsvars ilgu laiku turējās desmit punktu robežās, taču spēles izskaņa sanāca nervoza. 35 sekundes līdz tās beigām Rauls Avenītis ar tālmetienu pietauvoja savu komandu vien trīs punktu attālumā, taču turpinājums nesekoja, un VeA svinēja uzvaru 92:89.

Lielākā daļa punktu šajā mačā gūta trīs spēlētāju pūlēm – 30 Oskaram Gorbantam, 24 Artūram Grīnbergam (arī 12 rezultatīvās piespēles!), 20 Klāvam Čavaram.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: