Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņās par ārstu Marnauzu, kuru no soda atbrīvojis prezidents, par pilskroga nomas epopeju, kurortoloģiju un citām aktualitātēm Ventspils pilsētā.

AKTUĀLI

 

Modeli kritizē un pieņem

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) konkrētāk sabiedrībai sākusi skaidrot jaunā pedagogu finansēšanas modeļa ieceri. Izglītības darbinieki tajā saskata daudz nepilnību.

 

Zīmējumus uz ķermeņa izvēlas apdomīgi

Pieprasījums pēc tetovējumiem Ventspilī ir mainīgs, tomēr tas pastāv – tā atzīst vairāki pilsētā praktizējoši tetovētāji. Tāpat viņi uzsver, ka ventspilnieki rūpīgi un ar apdomu izvēlas, ko likt uz sava ķermeņa.

 

Gaida Melnā sivēna argumentus

Pilskroga telpu nomas izsoles rezultātus turpinās izskatīt Ventspils domes atbildīgās nodaļas un komisijas. Tikmēr Melnais sivēns turpina saimniekot. Nolikto atslēgu varēs izvēlēties

Jau šo svētdien stāsies spēkā grozījumi likumos, kas paredz ieviest tā saucamo nolikto atslēgu principu kā izvēles iespēju mājokļa kredīta ņēmējam.

 

Kurortoloģija Ventspilī – nopietns pieteikums

Lekcija Veselības tūrisms un kūrorti, kas notika Galvenajā bibliotēkā, mudināja paskatīties plašāk uz tūrisma piedāvājumu klāstu, dodot iespēju klientiem ne tikai atpūsties, bet arī izmantot dažādus veselības un labjūtas pakalpojumus.

 

Veiksmīgās dienas tirgū

Pavasaris nāk, un tirgū jau nopērkamas kļavu sulas, lepojas tirgus direktors Raitis Šauriņš un priecājas, ka ziema ir aiz muguras: «Nav noslēpums, ka ziemā iet samērā grūti ar tirgošanos.»

 

Neliedz strādāt par pediatru

Valsts prezidents apžēlojis notiesāto Ventspils slimnīcas ārstu Dzintaru Marnauzu, kas, vairākkārt izskatot lietu apelācijas un kasācijas instances tiesās, tika atzīts par vainīgu divgadīgās Annas Magnovskas nāvē. Tagad ārsts strādā Bērnu slimnīcā Rīgā – šāda ziņa izskanējusi Latvijas Radio.

 

KULTŪRA

 

Lietuvietis Pauļus paliek Ventspilī

Latvijas čempions FK Ventspils turpina treniņnometni Turcijā un risina arī komandas komplektācijas jautājumus – nesen līgumu ar klubu pagarinājis lietuviešu pussargs Simons Pauļus.

 

SPORTS

 

Iepazīsties – pilsētas basketbols!

Iepazīstināšanu ar Ventspils basketbola čempionāta dalībniekiem turpināsim ar komandu Anzāģe/Pope, kam pirmajai bija pa spēkam pārvarēt ceturtdaļfinālu.

 

VIEDOKLIS

 

Gundega Mertena, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore

Prezidents nav Dievs

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir apžēlojis Ventspils slimnīcas ārstu Dzintaru Marnauzu, kas notiesāts kriminālprocesā, kurā izmeklēja mediķu atbildību pēc divgadīgās meitenītes nāves. Tagad ārsts strādā Rīgas Bērnu slimnīcā.

 

INTERVIJA

 

Būvē pakāpienus uz skolēnu uzticību

Ar Iespējamās misijas skolotāju LĀSMU MENCENDORFU (26), kura kopš pērnā gada rudens 4. vidusskolas skolēniem māca informātiku, sociālās zinības un ritmiku, tiekamies darbdienas pēcpusdienā. Aiz muguras darba diena, taču Lāsma joprojām ir smaidīga un enerģijas pilna. Vēlāk viņa atklās, ka tieši tas arī ir veids, kā veiksmīgi apvienot darbu skolā, Iespējamās misijas mācības, studijas augstskolā, kāzu aģentūras vadīšanu un vēl divgadīgās meitiņas Alises audzināšanu.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: