Otrdien pirmo maču Baltijas Basketbola līgas izslēgšanas spēlēs aizvadīs BK "Ventspils” basketbolisti, kas savā laukumā uzņems šobrīd trešo spēcīgāko Igaunijas vienību "Tyco Rapla”. Atbildes spēle pēc nedēļas, bet ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Ventspilnieki ar astotdaļfinālu tikai sāks Baltijas Basketbola līgas sezonu, jo ātrāk to neļāva darīt dalība Eirokausā – līgums ar ULEB nepieļāva iespēju spēlēt vēl kādā citā turnīrā bez nacionālā čempionāta. Izņēmums ir VTB un Adrijas līgas, kurām ar ULEB ir īpaša vienošanās. Tomēr BK "Ventspils” vadībai izdevās vienoties par komandas īpašu statusu un iespēju uzsākt cīņu BBL pēc izstāšanās no Eirokausa. Līga pat izstrādāja divus izslēgšanas spēļu scenārijus, kas tika pielāgoti ventspilnieku sekmēm Eirokausā.

Ventspilnieki, tāpat kā "Tartu Rock” un "Siauliai", dalību izslēgšanas mačos sāks no astotdaļfināla, kurā pretinieks tika noteikts, vadoties pēc regulārās sezonas reitinga. Starp izsētajām komandām BK "Ventspils” tika trešais numurs, kas nozīmēja, ka pirmajā kārtā pretī nāca trešā vājākā no komandām, kas iekļuva play-off un tā izrādījās igauņu "Tyco Rapla".

Raplas komanda ieņēma ceturto vietu C grupā, kurā pēc Maskavas "Dynamo" izstāšanās finišēja tikai piecas vienības. Igauņu zeltas rokas Aivara Kūsmā trenētā komanda astoņās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, turnīru sākot ar divām uzvarām, bet tad piedzīvojot piecas neveiksmes pēc kārtas. Tiesa, komandas sniegumu sezonas pirmajā pusē noteikti ietekmēja latviešu uzbrucēja Kristera Zeidaka nedienas. Basketbolists pēc dopinganalīžu paņemšanas atzinās, ka smēķējis marihuānu, kas nozīmēja, ka jau jārēķinās ar kādām sankcijām, taču galu galā noskaidrojies, ka organismā ir arī dopinga pēdas... No ventspilniekiem palienētais spēlētājas iedzīvojās divu gadu diskvalifikācijā un, protams, komandai vairs nebija palīgs. Līdz diskvalifikācijai viņš bija nenoliedzams komandas līderis, piemēram, BBL vidēji mačā gūstot 17 punktus un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas.

Līdz gadu mijai "Tyco Rapla" sastāvu nepapildināja, bet pēdējā regulārās sezonas spēlē plašākai publikai jau izrādīja divus jaunpienācējus – amerikāņu uzbrucēju Džamalu Berksdeilu (203cm, 22 gadi) un horvātu centru Damogoju Bubalo (212 cm, 23 gadi). Pa abiem leģionāri sameta 20 punktus un izcīnīja 11 punktus, palīdzot komandai pieveikt "Nevežis" vienību 85:67. Tiesa šī lietuviešu komanda uzvaru ailītē palika uz nulles, tikai zaudējumus piedzīvojot vienīgā no visām līgas komandām. Trešais Raplas leģionārs ir arī Latvijā zināmais lietuviešu saspēļnieks Ernests Ežerskis, kurš vidēji mačā met 12,4 punktus un atdeva 2,8 piespēles.

Ventspilnieku un Raplas savstarpējo maču vēsture BBL ir pavisam īsa – 2012./2013. gada sezonā BK "Ventspils" izcīnīja divas uzvaras, sāncenšus sagraujot ar 19 un 39 punktu starpību. Kā zināms, šīs sezonas turpinājumā ventspilnieki kļuva par BBL čempioniem, bet pagājušajā gadā apstājās jau ceturtdaļfinālā, divu spēļu summā piekāpjoties "Sialuliai". Protams, ka šogad mērķis ir tikt tālāk, bet, lai to panāktu, jāsāk jau ar šo igauņu apspēlēšanu. Tālāk šī pāra uzvarētājus gaida cīņa ar BK "Valmiera" un Somijas "Pyrinto" dueļa veiksminieks.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: