Pēdējo nedēļu laikā pašvaldības SIA „ŪDEKA” (ŪDEKA) vārdu krāpnieki savu blēdīgo darbību veikšanai nolēmuši piesaukt jau divkārt. Nedēļas sākumā uzņēmums ziņoja par filtru pārdevējiem, kas nomelno centralizētā ūdens kvalitāti, bet šodien jau otrais ventspilnieks ziņo par aizdomīgām skaitītāju pārbaudēm.

Iedzīvotājs no Lielā prospekta 19 ziņo, ka vakar ap plkst. 19:00 pie durvīm klauvējis kāds vīrietis, kurš uzdevies par pašvaldības SIA „ŪDEKA” darbinieku un teicies esot ieradies, lai pārbaudītu ūdens patēriņa skaitītājus. Tā kā nelūgtais ciemiņš nav varējis uzrādīt darbinieka apliecību, iedzīvotājs viesi dzīvoklī nav ielaidis.

 

Turpretī iedzīvotāja no Lielā prospekta 25 , spriežot pēc raksturojuma, to pašu vīrieti ielaidusi dzīvoklī ap plkst. 19:30 un laipni aizvedusi pie skaitītājiem. Aizdomas, ka dzīvoklī ielaistais viesis ir viltvārdis radušās pēc tam, kad vīrietis nav orientējies, kā un kādi cipari īsti ir jānolasa, turklāt, vīrietis licies iereibis.

 

ŪDEKA informē, ka uz konkrētajām adresēm Lielajā prospektā pēdējā laikā uzņēmuma darbiniekiem nav tikuši noformēti norīkojumi doties skaitītāju pārbaudēs. Turklāt pēc iedzīvotāju sniegtā vīrieša raksturojuma uzņēmums nav identificējis savu darbinieku.

 

Plašāku plānveida ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu salīdzināšanu ar veiktajiem maksājumiem (inventarizāciju) uzņēmums parasti veic gada beigās un gada sākumā, taču skaitītāju rādījumu pārbaudes izlases kārtā un tajos dzīvokļos, kur konstatētas problēmas ar norēķiniem vai deklarētajiem rādītājiem, tiek veiktas regulāri.

 

Izlases kārtas skaitītāju rādījumu pārbaudēs pašlaik ir iesaistīti divi ŪDEKAs darbinieki, taču pie iedzīvotājiem var izbraukt arī darbinieki no Ūdensmērītāju daļas un Ūdensapgādes un ārējo tīklu apkalpes daļas. Taču būtiski, ka pēdējie minētie dodas uz iedzīvotāju mājokļiem tikai savstarpēji saskaņotos laikos vai arī kādu ūdens padeves vai kanalizācijas novadīšanas problēmu gadījumos, turklāt, šie darbinieki vienmēr strādā speciālās ŪDEKAs formās.

 

Pārbaudi pirms aicini savā mājoklī:

 

Darbinieka apliecība

Visiem ŪDEKAs darbiniekiem, kas veic darbu saistībā ar individuālajiem skaitītājiem vai māju iekšējiem tīkliem (pēc pieprasījuma), ir izsniegtas darbinieku apliecības ar vārdu, uzvārdu, pārstāvēto uzņēmuma nodaļu, foto, kā arī uzņēmuma zīmogu apliecības otrā pusē. Darbiniekam ir pienākums to uzrādīt iedzīvotāja apmeklējuma reizē.

 

Personas pārbaude

Ja tomēr darbinieka apliecība neliekas pietiekoši pārliecinoša, aicinām sazināties ar ŪDEKu un nosaukt apliecībā esošo darbinieka vārdu un uzvārdu, lai pārliecinātos, ka darbinieks ar šādu vārdu un uzvārdu tiešām ir ŪDEKAs darbinieks un ir tiesīgs piekļūt ūdens patēriņa skaitītājiem vai citām iekšējām ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: