Kārtējo "Aldaris" LBL maču BK "Ventspils" basketbolisti sestdien aizvadīs savā laukumā, turklāt pretī stāsies komanda, ar kuru ventspilniekiem ir sena un aizraujoša savstarpējo spēļu vēsture - "Barons/LDz". Mačs sestdien tradicionāli sāksies pulksten 17.

Ja vēl atceramies laikus, kad "Barons" bija "LainERS", tad jāpiemin fakts, ka tieši sērijā ar šo komandu BK "Ventspils” tika pie savām pirmajām Latvijas medaļām – bronzas. Tā kā vēsturiski, šis duelis noteikti ir viens no senākajiem Latvijas basketbolā, un droši pretendē uz klasikas statusu, un nekas, ka rīdzinieki mainījuši nosaukumu un cita ir komandas vadība.

Šīs sezonas sākumā "Barons” piesaistīja uzmanību ar pieredzējušajiem Latvijas basketbolistiem sastāvā. Tiesa, puse no tiem klubu jau pametusi – Kristaps Valters un Ernests Kalve jau devušies prom, bet Kaspars Kambala un Gatis Jahovičs vēl turpina liet sviedrus aristokrātisko dzelzceļnieku rindās. Ar komandu jau ilgāku laiku trenējas Sandis Valters, rīdziniekiem tā kā nebūtu nekas pretī ar aizsargu vienoties par oficiālu sadarbību, taču pagaidām tas vēl nav noticis. Jau sezonas gaitā baroni uzmanību paņēma, panākot sponsorēšanas vienošanos ar Latvijas Dzelzceļu un paziņojot, ka kluba mērķi tagad ir pamazām atgriezties valsts labāko klubu skaitā.

Šī plāna īstenošana sākās gandrīz nekavējoties, no Ukrainas mājās aicinot Agri Galvanovskim, kurš Rīgā jau izveidojies nelielu "Mykolaiv” filiāli. Uz Latvijas galvaspilsētu pārvākušies ukraiņi Pavlo Burenko un Dimitro Gļebovs, kuri vēl šo sezona sāka pie Galvanovska Mikolajevā, kā arī horvāts Mateo Kedžo, kurš tur spēlēja pērn. Tika spriests, ka uz šo komandu varētu pārcelties no Jēkabpils atbrīvotais Mārtiņš Kravčenko, kurš bija Galvanoska komandā gan Ukrainā, gan Liepājā, taču nu jau kļuvis zināms, ka snaiperis pārcēlies uz amatieru līgu. Pagājušajā nedēļā par baronu kļuva pieredzējušais centrs Kaspars Cipruss, kas ir pagaidām pēdējais sastāva papildinājums "Barons/LDz".

Ar šādu virknējumu jau izdevās tikt pie uzvaras Jūrmalā un savā laukumā pret buksējošo BK "Valmiera", bet kopumā LBL pat uzsākta uzvaru sērija – panākumi izcīnīti pēdējos trīs mačos. "Barons/LDz” šobrīd balansē uz izslēgšanas maču robežās, ar 11 uzvarām ieņemot 5 vietu, taču tālu neatpaliek jēkabiplieši (8 uzvaras) un pamatīgi nokomplektētie valmierieši (6), kuri noteikti nav atmetuši cerības par ceturtdaļfinālu un pat medaļām. Turklāt laika, tas ir spēļu, vēl daudz. Tā kā, ja šobrīd rīdzinieki var nedaudz uzelpot, tad vēl kāda neveiksmju sērija var atkal likt uztraukties.

Pirmajā abu komandu spēlē BK "Ventspils” svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru 101:66. Protams, rīdzinieku rindās nespēlēja neviens no jauniesaukto četrinieka, kā arī bijušais valmierietis Matīss Rudmiezis, kurš arī pievienojies janvārī. Savukārt BK "Ventspils” sastāvā vēl bija Mairs Čertmens, bet vēl nebija Kristapa Janičenoka un Nikosa Gikasa. Tā kā šī būs nedaudz cita spēle, arī tāpēc, ka pie rīdzinieku stūres nu ir cits treneris. Viņam, kā arī Ciprusam un Kedžo tā būs atgriešanās Ventspilī, kur pirms kāda laika visi trīs bija darbinieku sarakstos. Tiesa, kopā viņiem darboties nav sanācis.

Skaidrs, ka "Barons” šobrīd sāk iespēlēties, un to ventspilniekiem vajadzētu ņemt vērā, lai turpinātu savu uzvaru sēriju, kas šobrīd ir pieci mači. Zināmā mērā var teikt, ka BK "Ventspils” turpina triecienciklu, kas sākās pagājušajā trešdienā Bauskā, bet beigsies tikai 28. februārī Liepājā. Starp šiem mačiem paredzēta arī viesošanās Jūrmalā (13. februārī) un VEF uzņemšana savā laukumā (18. februārī).

basket.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: