Latvijas futbola vārtsargs Maksims Uvarenko otrdien oficiāli pievienojies spēcīgajam Bulgārijas klubam Sofijas CSKA. Kā informē komanda, ar vārtsargu noslēgts līgums uz pusotru gadu.

Kā iepriekš apgalvoja vietējie mediji, 27 gadus vecais vārtsargs CSKA komandā ņemts, lai radītu konkurenci čeham Jakubam Divišam, kuram šovasar beigsies līgums ar Sofijas vienību.

Uvarenko iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Latvijas komandu "Ventspils", 2013. un 2014.gadā kļūstot par valsts čempionu. Pērn viņš bija starp kandidātiem uz Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" labākā vārtsarga godu, ko gan beigās izpelnījās Kaspars Ikstens no "Jelgavas".

Tieši "Ventspils" bija Uvarenko pirmais klubs karjerā, bet kopš 2006.gada viņš spēlēja dažādās Čehijas vienībās, līdz 2012.gadā atgriezās Kurzemes komandā. Pēc pagājušās sezonas līgums ar "Ventspili" viņam bija beidzies.

Latvijas izlasē Uvarenko līdz šim nav spēlējis, kā arī līdz šim uz to vēl nav ticis izsaukts.

Iepriekšējā sezonā Sofijas komanda kļuva par Bulgārijas vicečempioni, bet savā pastāvēšanas vēsturē tā izcīnījusi 31 valstu titulu, kas ir rekords.

Ar 19 spēlēs izcīnītiem 44 punktiem CSKA ir pašreizējā Bulgārijas čempionāta līdere, bet turnīra izspēle pēc ziemas pārtraukuma atsāksies vien 28.februārī.

Iepriekš CSKA komandā savas karjeras laikā spēlējis arī Latvijas pussargs Viktors Morozs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: