Polijas pilsētā Čehanovā norisinājās 11. memoriālais turnīrs svarcelšanā "Matušik". Šajās sacensībās piedalījās trīs komandas no Polijas, viena no Baltkrievijas, viena no Lietuvas un viena komanda no Latvijas.

Latvijas komandas sastāvā pārsvarā bija svarcēlāji no Ventspils - Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs, Ulvis Bērzons, Vadims Koževņikovs un vienīgā meitene starp vīriem - Rebeka Koha.

Jāpiemin, ka Vadims Koževņikovs ir no Daugavpils, bet viņš pārstāv arī Olimpisko centru "Ventspils". Šīs sacensības tika rīkotas komandām un individuāli tika apbalvoti tikai labākais sportists un sportiste, kur, lieki piebilst, mūsu Artūrs Plēsnieks un Rebeka Koha bija labākie.

Rebeka izrāva 77 kg un 91 kg, kas viņai deva 255 punktus pēc sinklera tabulas un ar to pietika, lai pārspētu pārējās sešas dalībnieces. Artūram uzvarai pietika ar diviem gājieniem katrā vingrinājumā. Raušana Artūrs pacēla 170 kg un grūšanā 220 kg, kas viņam deva 424 punktus un tādējādi viņš uzvarēja pārējos 28 dalībniekus. Latvijas komanda ieņēma 1. vietu sešu komandu konkurencē ar 1810 punktiem pārspējot 2. vietu vairāk kā par 200 punktiem.

Pēc šīm sacensībām sportisti sāks gatavošanās posmu nākamā gada Eiropas čempionātam, kas notiks aprīļa mēnesī Gruzijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: