Trešdien, 17. decembrī, BK "Ventspils" aizvadīs mājas spēli Eirokausā pret Polijas klubu "Stelmet Zielona Gora". Šī Eirokausa spēle būs īpaša, jo tās būs labdarības spēle, kura veltīta pirmajam BK "Ventspils" galvenajam trenerim un ilggadējam Ventspils sporta skolas "Spars" trenerim Raitim Silarājam.

Trenerim nepieciešami līdzekļi rehabilitācijai, lai atlabtu pēc smagas slimības. Ieeja uz spēli būs par ziedojumiem.

Raitis Silarājs rudenī pārcieta insultu, kurš bija jau otrais viena gada laikā, atstājot smagas sekas uz viņa veselības stāvokli. Ventspilnieki un basketbola draugi pazīst Raiti kā aktīvu, dzīvespriecīgu, dzīves gudru un kustīgu cilvēku. Šobrīd Raitim jāsakopo daudz spēka, lai pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk varētu pilntiesīgi atgriezties sabiedriskā dzīvē un satikties ar saviem audzēkņiem sporta skolā "Spars", Ventspils Tehnikumā un Ventspils Vakara vidusskolā.

Raita Silarāja meita Kristīne Silarāja, kura ir Latvijas sieviešu basketbola izlases un BK "Cēsis" spēlētāja, stāsta, ka ģimene visvairāk vēlētos Raiti redzēt Vaivaru sanatorijā. Tomēr, lai tur nokļūtu, nepieciešams laiks, kura Raitim nav daudz, jo rehabilitācija pēc šādas saslimšana jāuzsāk nekavējoties, kam arī nepieciešami ievērojami naudas līdzekļi. "Bijām tēti ievietojuši uz divām nedēļām Siguldas sanatorijā. Rehabilitācija nebija viegla, jo tika novēroti dažādi blakusefekti, kas traucē tētim kvalitatīvi atveseļoties. Tomēr mēs neesam atmetuši cerības un ļoti ceram, ka tētis pēc iespējas drīzāk varēs doties uz Latvijā labāko sanatoriju Vaivaros". Raita Silarāja ģimene jau tagad visiem saka paldies par atbalstu gan brīdī, kad Raitis bija smagi slims, gan arī tagad, kad visi interesējas un cenšas palīdzēt. Visu saziedoto naudu ģimene vispirms iztērēs Raita rehabilitācijai Vaivaros, kas ir akūtākā nepieciešamība, bet, ja kas vēl atliks, iegādāsies trenažieri, kas ik dienas liks nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, tādējādi palīdzot pēc iespējas ātrāk atveseļoties.

Raitis Silarājs 1994./1995. gada sezonā bija BK "Ventspils" galvenais treneris, kļūstot par pirmo kluba treneri. Kopš 1995. gada strādā sporta skolā "Spars" un trenē jaunos basketbola censoņus. Vairākkārt bijis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases treneris vai asistents. Raita Silarāja Ventspils sporta skolas "Spars" basketbola komandas dažādos vecumos vienmēr ir ieņēmušas godalgotas vietas. Latvijas jauniešu izlasēm sagatavojis tādus spēlētājus kā Akseli Vairogu, Kristapu Kanbergu, Jāni Viļumovu, Jāni Pāži, Kārli Apsīti, Dāvi Čoderu. Paralēli darbam sporta skolā, Raitis mīlestību uz sportu mācīja arī Ventspils Tehnikuma un Ventspils Vakara vidusskolas audzēkņiem. 2004. gadā nominēts kā "Gada skolotājs", saņēmis Ventspils pilsētas domes Goda rakstu.

Raiti audzēkņi un kolēģi raksturo kā atsaucīgu, smalkjūtīgu un apzinīgu pedagogu, uzsverot, ka treneris ir izcils komandas veidotājs, kas arī atspoguļojas viņa sasniegtajos rezultātos - komandā visi spēlētāji ir kā viens, kopā apspēlējot, iespējams, pat daudzas reizes spēcīgākus pretiniekus.

BK "Ventspils" aicina visus basketbola draugus, komandas līdzjutējus, Raita skolēnus un kolēģus, apvienoties vienā lielā komandā un palīdzētu Ventspils pilsētā mīlētam trenerim un pedagogam nebaltā dienā. Tāpēc aicina uz spēli, trešdien, 17. decembrī, Olimpiskajā centrā "Ventspils", kad tiks aizvadīta pēdējā Eirokausa spēle pret Polijas klubu "Stelmet Zielona Gora". Spēles sākums 19:00. Ieeja uz spēli būs par ziedojumiem. Ziedot varēsiet speciālās ziedojumu kastītēs, kuras atradīsies pie ieejām basketbola zālē un halles foajē.

Ziedot iespējams arī uz šādu bankas kontu:

Māra Silarāja
personas kods 290763-11630
Banka: Swedbank
Konts:LV38HABA0551021036984
Mērķis: Ziedojums Raitim Silarājam

bkventspils.lv

Foto: R. Vambuts

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: