Eirokausa regulārās sezonas priekšpēdējā spēlē BK "Ventspils" trešdien Salonikos tiksies ar vietējo PAOK, un šajā mačā mūsējiem der tikai viens iznākums – uzvara! Mača sākums pulksten 19 pēc Latvijas laika.

Situācija F grupas tabulā šobrīd ir tāda, ka zināmas jau divas komandas, kuras garantējušas vietu nākamajā kārtā, bet uz atlikušajām divām ceļazīmēm pretendē trīs vienības – PAOK, "Budocnost" un BK "Ventspils”. Labākā situācijā ir pirmās divas, bet arī ventspilniekiem izredzes nav tikai teorētiskas. Ar četrām uzvarām (šobrīd tās ir tikai divas) ventspilnieki var apsteigt gan grieķus, gan melnkalniešus un finišēt pat trešajā vietā, bet, nenoslēdzot regulāro sezonu ar diviem panākumiem, izredžu tikt tālāk nav vispār.

Vienkāršākais scenārijs ir divi "Budocnost" zaudējumi un divas mūsējo uzvaras, bet vēl ventspilniekiem var derēt ceļazīmes dalīšana ar PAOK, tikai tādā gadījumā Salonikos nepieciešama uzvara ar vismaz četriem punktiem. Tomēr galvenais, kas jāpatur prātā, ka abās atlikušajās spēlēs der tikai uzvaras.

Abu komandu pirmajā spēlē Ventspilī viesi svinēja uzvaru 66:63, pēc mača pieredzējušais Mairs Četmens uzņēmās visu vainu, jo pēdējā uzbrukumā sasteidza ar piespēli, tomēr vēl bēdīgāks bija skats uz metienu realizāciju. No spēles mājinieki trāpīja vien 22 metienus (2p 16/45, 3p 6/17) un meta garām 11 no 23 soda metieniem. Bieži vien tika izdarīts gandrīz viss, lai varētu uzbrukumu noslēgt rezultatīvi, taču bumba lidoja secen pat no groza apakšas... Līdz ar to, labi nospēlējuši aizsardzībā, BK "Ventspils” basketbolisti tomēr piedzīvoja zaudējumu. Iespējams, sāpīgāko turnīrā.

Pēc spēles Ventspilī grieķi ar kalnu gāšanu nav nodarbojušies. Tiesa, savā laukumā PAOK sagrāva Melnkalnes čempionus, bet pēc tam piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas, tajā skaitā kļūstot par "Stelmet" pirmās uzvaras līdzautoriem. Savukārt nacionālajā čempionātā bijušas divas uzvaras un pirmie divi zaudējumi. Pie zaudējumiem jāpieskaita arī 38 gadus vecā komandas kapteiņa Kosta Haralmpida zaudēšana – spēlētājs iedzīvojies nopietnā savainojumā un izlēmis likt punktu karjerai.

Tiesa, viņam jau atrasts aizvietotājs, turklāt arī ar lielu pieredzi un labi zināms ventspilniekiem – 34 gadus vecais amerikāņu aizsargs Ernests Brēmers. Pagājušajā sezonā viņš spēlēja Gaziantepas "Royal Hali", FIBA Izaicinājuma kausā tiekoties arī ar BK "Ventspils". Vēl pirms pāris sezonām šajā turnīrā viņš stājās pretī ventspilniekiem "Nizhny Novgorod” sastāvā. Brēmeram tā ir atgriešanās PAOK rindās, kur spēlēja jau 2007. gadā, tiesa sezonas beigās pārceļoties uz Bosnijas "Bosna”.

Nav šaubu, ka mača svarīgumu labi apzinās arī paši BK "Ventspils" basketbolisti, tāpēc svarīgi būs pēc iespējas ātrāk iejusties spēlē. Līdz šim Eirokausa spēles "PAOK Sport Arena", kurā ir vieta 8500 līdzjutējiem, nav bijušas ļoti labi apmeklētas. Maču ar "Budocnost” noskatījās 1600 fani, bet pagājušās nedēļas maču ar "Lokomotiv" vien pieci simti. Protams, nav izslēgts, ka Brēmera atgriešanās varētu ieinteresēt līdzjutējus, turklāt šajā mačā PAOK var nodrošināt vietu nākamajā posmā, ko gan ventspilnieki centīsies nepieļaut.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: