Pagājušajā nedēļā valsts akciju sabiedrības Latvijas attīstības finanšu institūcija ALTUM Ventspils filiāle atklāja jaunās telpas Saules ielā 19.

ALTUM īsteno valsts atbalsta programmas un izsniedz valsts atbalsta programmu aizdevumus uzņēmējiem, kuriem ir grūtāk saņemt finansējumu komercbankās. Sveikt ALTUM kolektīvu ar jaunajām telpām ieradās klienti un sadarbības partneri – uzņēmēji, novada pašvaldības, komercbanku, Biznesa inkubatora, Latvijas Lauku konsultāciju biroja pārstāvji. «Mūsu sadarbības partneru un klientu skaits ar katru gadu pieaug, jo pieaug pašvaldību interese atbalstīt un veicināt uzņēmējdarbību,» sacīja Ventspils filiāles vadītājs Normunds Abakuks.

 

ALTUM misija ir sniegt uzņēmējiem papildu finansiālu atbalstu kreditēšanas veidā. Ja banka nevar izsniegt kredītu uzņēmējam, viņš var doties uz ALTUM un pretendēt uz valsts atbalsta programmu atbalstu. Finanšu institūcija ALTUM piešķir kredītus septiņās valsts atbalsta programmās – kas paredzētas gan jaunajiem uzņēmējiem, lauku uzņēmējiem, gan arī mazajam un vidējam biznesam tajās nozarēs, kuras nekreditē bankas. Tēlaini izsakoties, ALTUM palīdz risināt finanšu tirgus nepilnības. Piemēram, ALTUM izsniedz mikrokredītus vai atbalsta biznesa uzsācējus, ko savukārt nedara komercbankas.

 

Uzņēmēji, kuri jau ir ALTUM klienti, norāda uz labvēlīgākiem un draudzīgākiem kreditēšanas nosacījumiem, jo īpaši ja runa ir par jaunajiem uzņēmējiem.

 

Nākamā gada pirmajā ceturksnī ALTUM iecerējis apvienoties vēl ar divām valsts finanšu institūcijām – Latvijas Garantiju aģentūru un Lauku attīstības fondu, līdz ar to vairāki valsts finanšu instrumenti nonāks zem viena jumta. Tādējādi jaunizveidotā finanšu institūcija sniegs vēl lielāku atbalstu mazajam un vidējam biznesam, uzskata Abakuks.

ALTUM Ventspils filiāle konsultē un apkalpo klientus arī Kuldīgas, Talsu un citos Kurzemes novados.

 

ALTUM Ventspils filiāles vadītājs Normunds Abakuks aicina uzņēmējus aktīvāk izmantot valsts atbalsta iespējas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: