Jaunajā sieviešu basketbola līgā startējusi arī mūsu BK Ventspils komanda, kura divās spēlēs izcīnījusi divus panākumus.

Jaunā sieviešu basketbola līga šajā sezonā ir lielākā visā Latvijā. Par JSBL otrā čempionāta titulu un Anetes Jēkabsones-Žogotas specbalvu cīnās 17 spēcīgākās amatieru un jaunatnes vecāko grupu komandas no Rīgas, Valmieras, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Tukuma, kā arī viesu komanda Tartu Kalev un Latvijas U16 jauniešu izlase.


Viena no Latvijas labākajām basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota atklāja, ka sezonas noslēgumā pasniegs specbalvu, kas, iespējams, kļūs par motivāciju jaunajām spēlētājām pilnveidoties un rādīt labu sniegumu  Jaunās sieviešu basketbola līgas čempionātā. «Atbalstot JSBL, ceru, ka mans piemērs kādu motivēs turpināt basketbola gaitas, kādam radīs vēlēšanos izmēģināt spēkus profesionālajā sportā,» sacīja Jēkabsone-Žogota.


BK Ventspils komanda ielozēta astoņu komandu apakšgrupā, otrajā ir deviņas vienības. Ventspilnieču pretinieces ir: RTU-Merks 2, Jelgava, BS Rīga/Jugla, Ogre, BS Rīga/TTP 2, BK Tartu Kalev un Avantis komandas. Mūsu basketbolistes galvenās treneres Benitas Lučinas vadībā aizvadījušas arī pirmās divas izbraukuma spēles. Pirmajā spēlē BK Ventspils sieviešu komanda ar 74:67 pieveica RTU-Merks spēlētājas. Rezultatīvākās spēlētājas mūsējo rindās bija Zane Pavariņa – 21 punkts, Eva Pavlovska – 20 un Ieva Naudiņa – 17 punkti. Otrajā mačā mūsējās pārliecinoši ar 87:54 tika galā ar BK Jelgava basketbolistēm. Labākās punktu guvējas: Zane Pavariņa – 27, Eva Pavlovska – 19 un Ieva Naudiņa – 17 punkti.

Pēc pirmajām spēlēm līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar vidēji 24 gūtajiem punktiem trešo vietu ieņem Zane Pavariņa. Toties rezultatīvajās piespēlēs Top 5 iekļuvušas divas mūsu spēlētājas – trešā ar vidēji sešām piespēlēm Ieva Naudiņa, ceturtā ar piecām piespēlēm Eva Pavlovska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: