Savā ceturtajā spēlē Eiropas kausa grupu turnīrā "Ventspils" uzņēma Grieķijas PAOK vienību, kura uzvarēja ar 66:63 . "Ventspilij" šis bija trešais zaudējums, tiesa, iespēju uzvarēt netrūka, taču spēles izskaņā tomēr arī ar Maira Četmena precīzajiem metieniem neizdevās mainīt mača likteni.

Apskati foto!

Spēles sākums daudz sekmīgāks padevās viesiem, kuri divu minūšu laikā veica izrāvienu 8:0. "Ventspils" pirmos punktus guva tikai trešās minūtes sākumā, kad precīzs no tuvas distances bija Artjoms Butjankovs, tiesa, pēc tam jau "Ventspils" aizsardzība ieslēdza apgriezienus un nākamajās četrās minūtēs pie punktiem netika jau PAOK. Līdz ceturtdaļas izskaņai PAOK gan atkaroja vadību un ieguva septiņu punktu pārsvaru, turklāt jau pirmajās desmit minūtēs 11 punktus bija guvis Marks Kārters.

Otrajā ceturtdaļā "Ventspils" šo pārsvaru spēja sadeldēt, un Žaņa Peinera viegls danks pēc Maira Četmena piespēles panāca 30:30. Tas notika trīs ar pusi minūtes pirms puslaika beigām, un komandas sāka spēlēt arvien ātrāk, cenšoties kurināt mača tempu, taču galvenā uzmanība palika pievērsta aizsardzībai, un atlikušajā laikā punkti vairs netika gūti.

Otrā puslaika sākumā ar ļoti elegantu un, galvenais, efektīvu ātro uzbrukumu izcēlās Akselis Vairogs un Hārvijs Grants, kuri noorganizēja tā saukto "alley-oop". Dažbrīd PAOK ar mājinieku aizsardzību tika galā visai vienkārši, taču "Ventspils" pretinieku atrāvienu nepieļāva, un pēc Dāvja Lejasmeiera drosmīga tālmetiena mājinieki pārņema vadību ar 44:41. Bija iespēja panākt arī plus pieci, kad Vairogs izkārtoja brīvu metienu no groza apakšas Mārtiņam Meieram, taču kļūda, un pretējā laukuma galā PAOK ar grozu un sodu atjaunoja neizšķirtu.

Arī šīs ceturtdaļas izskaņa bija ļoti mazrezultatīva, taču minimālu pārsvaru izdevās iegūt PAOK. Aizsardzība dominēja arī pēdējās ceturtdaļas sākumā, un "Ventspils" palaida garām vairākas iespējas iemest no groza apakšas, turklāt PAOK arvien biežāk piespieda mājinieku aizsargus izdarīt grūtus metienus pāri sedzēju rokām. Grieķu klubs "Ventspils" neveiksmes nespēja izmantot līdz 35. minūtei, kad pietika ar pāris uzbrukumiem, lai panāktu plus astoņi (49:57).

"Ventspils" balto karogu gan nepacēla, tā vietā Vairogs iemeta tālmetienu, komanda noturēja aizsardzību un Trojs Bārnīss uzbrukumā panāca mīnus trīs. 80 sekundes pirms pamatlaika beigām atkal soda metienā kļūdījās Vairogs, taču nākamajā uzbrukumā atkal īstajā vietā bija Bārnīss. PAOK spēlētājs Kostas Karalampidis pieļāva vienkāršu kļūdu, caurgājienā izkāpjot ārpus laukuma. "Ventspilij" bija iespēja panākt neizšķirtu un tika mēģināts iespēlēt uz groza apakšu, taču Četmena avantūriskā piespēle tika pārtverta, kas savukārt ļāva PAOK mest soda metienus un panākt plus četri. Četmens savu kļūdu uzreiz laboja, iemetot trejaci, taču laika bija palicis pārāk maz, un PAOK nekautrējās uzsist sodus pie triju punktu pārsvara, kas arī ļāva viņiem uzvarēt ar 66:63.

"Ventspilij" līdz ar to trīs zaudējumi Eiropas kausā pēc kārtas, un šī tendence būs jācenšas salauzt izbraukumā Polijā pret "Stelmet' vienību. Spēle paredzēta jau nākamajā trešdienā. Jāpiezīmē, ka šodien "Ventspils" trāpīja tikai 13 no 23 soda metieniem.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: