Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicinājusi koalīcijas sadarbības līgumā iekļaut normu, ka politiskajam spēkam būs tiesības brīvi balsot par opozīcijas iesniegtu priekšlikumu, ka Valsts prezidentu jāievēl tautai.

ZZS piedāvājusi šādas normas paredzēšanu, lai atbalsts attiecīgam opozīcijas priekšlikumam netiktu uztverts kā koalīcijas līguma pārkāpums, sacīja politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS 12. Saeimas frakcijā par šo jautājumu vēl nav spriests, taču iniciatīvu par tautas vēlētu Valsts prezidentu atbalsta politisko spēku veidojošā Latvijas Zemnieku savienība (LZS), norādīja Brigmanis, kurš pats ir arī LZS priekšsēdētājs.

Pēc 12. Saeimas vēlēšanām visaktīvāk atbalstu idejai par tautas vēlētu prezidentu pauda partijas "Saskaņa", Latvijas Reģionu apvienības un partijas "No sirds Latvijai" pārstāvji.

Lai veiktu attiecīgās izmaiņas Satversmē, Saeimas sēdē, pirmkārt, ir jāpiedalās vismaz divām trešdaļām deputātu. Otrkārt, par Satversmes grozījumiem ir jānobalso vismaz divām trešdaļām no klātesošajiem parlamentāriešiem, izriet no Satversmes 76. panta nosacījumiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: