Pirmo maču LBL 2. divīzijas čempionātā aizvadījuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, viesos tiekoties ar komandu RTU.

Ventspils studentu komanda pirms jaunās sezonas krietni atjauninājusi rindas, turklāt tās vadību pārņēmis treneris Juris Petrovs, tā ka šis mačs visam kolektīvam bija īstas ugunskristības. Pirmo ceturtdaļu nedaudz labāk aizvadīja mājinieki, noslēdzot to ar viena punkta pārsvaru (15:14), bet deviņu punktu izrāviens otrās ceturtdaļas vidū jau ļāva VeA noslēgt puslaiku savā labā – 31:28. Pēc garā pārtraukuma ar punktu gūšanu komandām klājās smagi, tomēr izšķirošo ceturtdaļu plusos sagaidīja jaunie ventspilnieki (39:37). Vēl pēdējās ceturtdaļas vidū mājiniekiem bija divu punktu pārsvars, taču pēc Artūra Grīnberga tālmetiena nepilnas divas minūtes pirms mača beigām ventspilnieki panāca 53:46. RTU spēlētāji ķērās pie noteikumu pārkāpšanas, taču ventspilnieki no soda metienu līnijas bija perfekti – uzvara ar 59:49.

21 punktu VeA labā guva Grīnbergs, kura kontā arī 11 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 16 punktu Oskaram Gorbantam, bet Aivim Lēmanim septiņi punkti un 15 bumbu pie groziem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: