12. Saeimā visvairāk mandātu ieguvusi partija "Saskaņa", pēc tam seko "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Partija

Iegūto mandātu skaits

“Saskaņa”

24

“Vienotība”

23

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS)

21

“Visu Latvijai!”-”Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK)

17

Latvijas Reģionu apvienība (LRA)

8

“No sirds Latvijai” (NSL)

7

Kā liecina CVK informācija, par "Saskaņu" nobalsojuši 23,13%, par "Vienotību" - 21,76%, par ZZS - 19,62%, par nacionālo apvienību - 16,57%, par NSL - 6,88%, bet par LRA - 6,55%.

Pārējās partijas šajās vēlēšanās nav pārvarējušas 5% barjeru. Uz deputātu vietām 12. Saeimā kandidēja kopumā 1156 pretendenti no 13 sarakstiem.

Kurzemes vēlēšanu apgabals

Vietu skaits parlamentā

ZZS

5

“Vienotība”

3

VL-TB/LNNK

2

“Saskaņa”

1

NSL

1

Rīgas vēlēšanu apgabalāvisvairāk vietu ieguvusi partija "Saskaņa" - 12. "Vienotībai" no Rīgas Saeimā būs septiņi pārstāvji, VL-TB/LNNK - pieci, LRA un ZZS - pa trim, NSL - divi.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā vislielāko vēlētāju atbalstu ieguvusi "Vienotība". Šai partijai no Vidzemes parlamentā būs septiņi deputāti, VL-TB/LNNK un ZZS - katrai seši, "Saskaņai"- trīs, LRA un NSL - katrai divi.

Zemgales vēlēšanu apgabalā uzvarējusi ZZS, iegūstot četras deputātu vietas. "Vienotībai" un VL-TB/LNNK būs pa trim deputātiem no Zemgales, "Saskaņai" - divi, LRA un NSL - pa vienam.

Latgales vēlēšanu apgabalā visvairāk balsu ieguvusi partija "Saskaņa". No šī vēlēšanu apgabala "Saskaņu" Saeimā pārstāvēs seši deputāti, "Vienotību" un ZZS - pa trim, VL-TB/LNNK - pa vienam.

Patlaban apkopoti vēlēšanu rezultāti 1047 iecirkņos no 1054. Dati nav apkopoti vairākos iecirkņos ārvalstīs. Informācija par tiem varētu būt pieejama šodien.

Šis vēl nav galīgais rezultāts, norādīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars , visi dati tiks pārbaudīti vēlreiz. Latvijas novados vietu sadalījums nemainīsies. Pastāv teorētiska iespēja, ka, saņemot trūkstošo informāciju no ārvalstīm, var mainīties vietu sadalījums Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: