Latvijas čempionvienība BK "Ventspils" svētdien mačā par trešo vietu "Olybet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas turnīrā Liepājā ar rezultātu 86:76 (14:11, 21:19, 24:16, 27:30) pārspēja iepriekšējās sezonas BBL spēcīgāko komandu "Šiauliai" no Lietuvas.

Amerikānis Trojs Bārnīss uzvarētāju labā guva 15 punktus, bet 13 punktus iekrāja Žanis Peiners. Savukārt pa 11 punktiem guva Māris Gulbis un Andrejs Gražulis.

Pirmajā ceturtdaļā "Ventspils" komanda iekrāja desmit punktu pārsvaru, kuru gan pretinieki ātri vien sadeldēja, bet otrajā ceturtdaļā Igaunijas vienība atspēlējās no deviņu punktu deficīta, uz laiku pārņemot vadību. Puslaika beigās BK "Ventspils" atguva vadību ar pieciem punktiem, bet trešajā ceturtdaļā pārliecinoši sāka kontrolēt cīņas gaitu, iekrājot 13 punktu handikapu. Noslēdzošajā ceturtdaļā "Šiauliai" vienība no 17 punktu deficīta spēja krietni pietuvoties pretiniekiem un pēdējā minūtē panāca vien četru punktu starpību, tomēr BK "Ventspils" savu uzvaru nosargāja.

Savukārt sestdien pusfinālā Liepāja"/"Triobet" ar 71:70 pieveica "Ventspili", bet TU/"Rock" ar 62:59 uzvarēja "Šiauliai" basketbolistus.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kas pirmoreiz uzvarēja BBL kausa izcīņas turnīrā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: