Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu iekšpagalma labiekārtojuma rekonstrukcijai Saules ielā 58, Ventspilī.

Pēc daudzdzīvokļu mājas Saules ielā 58, Ventspilī pārvaldnieka - biedrības „Saules namsaimnieks” iesnieguma saņemšanas, tika izvērtēta tā atbilstība pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas kritērijiem un piešķirts līdzfinansējums 31`764,29 eiro, kas ir gandrīz 55% no plānoto rekonstrukcijas darbu kopsummas – 57`925,70 eiro.

 

Daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas Saules ielā 58 teritorijā plānots rekonstruēt savu laiku nokalpojošo asfaltbetona brauktuvi – auto stāvlaukumu, izveidojot to betona bruģakmens segumā. Pagalmā paredzēts izbūvēt lietusūdens novadīšanas sistēmu, pieslēdzot to kopējam pilsētas lietusūdens kanalizācijas tīklam. Pēc pagalma rekonstrukcijas iedzīvotāji iegūs 20 autostāvvietas iepriekšējo sešu vietā, kā arī tiks paplašināta iebrauktuve uz pagalmu, lai atvieglotu iebraukšanu iedzīvotāju, kā arī apkalpojošo dienestu autotransportam.

 

Finanšu līdzekļi piešķirti pamatojoties uz Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem Nr.15, kas paredz pašvaldības līdzfinansējumu, ar kā palīdzību var labiekārtot daudzstāvu dzīvojamo māju piegulošās teritorijas.
Atgādinām, ka līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:

  • Brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai - 50% apmērā no brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma, tai skaitā ar to saistīto funkcionāli nepieciešamo inženierkomunikāciju, jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas izmaksām;

  • Apgaismojuma jaunbūvei, rekonstrukcijai un/vai renovācijai - 75% apmērā no apgaismojuma jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas izmaksām;

  • Citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai) - 75% apmērā no konkrētā piesaistītā zemesgabala jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas darbu izmaksām.

  • Tehniskā projekta izstrādei - 50% apmērā no tehniskās projekta izstrādes izmaksām.

  • Brauktuvju, ietvju un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontam – 80% apmērā no darbu izmaksām.

  • Būvuzraudzības veikšanai – 50 % apmērā no būvuzraudzības veikšanas izmaksām;

  • Autoruzraudzības veikšanai – 50 % apmērā no autoruzraudzības veikšanas izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

P/I „Komunālā pārvalde aicina iedzīvotājus būt aktīviem un izmantot pašvaldības piedāvāto iespēju, pretendējot uz līdzfinansējumu, ar kura palīdzību varētu labiekārtot savas dzīvojamās mājas piegulošo teritoriju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: