Vakar Pasaules šaha olimpiādes otrajā kārtā Latvijas vīri izcīnīja uzvaru pār lietuviešiem, savukārt dāmas – neizšķirtu ar Uzbekistānas izlasi.

Pasaules šaha olimpiādes otrajā kārtā Latvijas vīru komanda cīnījās ar kaimiņiem lietuviešiem un uzvarēja ar rezultātu 2,5:1,5. Savukārt sieviešu komanda cīnījās neizšķirti ar Uzbekistānas komandu. Uzvarēja Laura Rogule un Katrīna Šķiņķe, bet Dana Reizniece-Ozola un Inguna Erneste piedzīvoja zaudējumus.

Uzvaras spēlēs izcīnīja Aleksejs Širovs un Toms Kantāns, neizšķirti cīnījās Arturs Neikšāns, bet zaudējumu piedzīvoja Igors Kovaļenko. Latvijas dāmas visai ātri ieguva pārsvaru pie pirmajiem trijiem galdiņiem, kamēr Uzbekistānai neliels pārsvars pēc atklātnes bija pie ceturtā galdiņa. Laura Rogule un Katrīna Šķiņķe savas partijas uzvarēja, savukārt Dana Rendiniece-Ozola nepamanīja taktisku triecienu, kā rezultātā no uzvarētas pozīcijas zaudēja partiju. Mača liktenis izšķīrās pie ceturtā galdiņa. Inguna Erneste centās noturēt neizšķirtu, taču bez panākumiem un zaudēja, tādēļ dāmām mačs noslēdzās ar neizšķirtu - 2:2.

Šodien Latvijas vīriešu izlasei jāspēlē pret Kazahstānu, bet dāmām pret Kolumbiju, kurai tās zaudēja iepriekšējā Pasaules šaha olimpiādē pirms diviem gadiem.

Olimpiādei un Latvijas šaha izlasei līdzi var sekot partiju tiešraidē internetā Latvijas šaha federācijas mājas lapā, kā arī Rīgā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, kur translācija katru dienu notiek ar komentāriem.



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: