2. augustā no plkst. 12:00 līdz 17:00 mazie un lielie svētku viesi aicināti apmeklēt īpašu aktivitāšu zonu Ostas ielas promenādē, pie Vecā spīķera, kur būs izvietotas dažādu tautu nacionālās virtuves, darbosies tematiskas radošās darbnīcas un gaidāmi citi garšīgi pārsteigumi.

Visas dienas garumā ikviens apmeklētājs varēs mieloties ne vien ar senajiem latgaļu ēdieniem un Suitu novada gardumiem, bet arī nobaudīt gruzīnu un armēņu šašliku, indiešu veģetāro virtuvi, ķīniešu desertus, itāļu pastu, meksikāņu burrito un citu tautu tradicionālos ēdienus. Notiks tirdzniecība un degustācija, tiks dalīti padomi pavārmākslā un atklāti amata noslēpumi. Austrumu virtuves cienītāji varēs pagatavot savu unikālo suši un relaksēties malkojot aromātisku tēju.Maiznieka darbnīcā notiks maizīšu dekorēšana un cepšana. Vizuālu, akustisku un smaržām bagātu priekšnesumu būs sagatavojis muzikālais pankūku cepējs no Nīderlandes – Brams Grāflands, kurš Ventspilī viesosies sadarbība ar Starptautisko ielu mākslas un pasaules mūzikas festivālu „Re Re Rīga”. Pankūku cepšanas virtuozs publiku pārsteigs, vienlaicīgi gatavojot un muzicējot uz virtuves bungām un ērģelēm.

 

Aizraujošas izklaides gaida arī mazos kārumniekus. Prieka kotlešu un Pamukāļu darbnīcā varēs uzspēlēt „kotlešbolu” un no cimdu pāra pagatavot sev mazu draugu. Darbnīcā „Māksla no ēdamām lietām” taps krelles, brošas, rokassprādzes un kartupeļu zīmodziņi. Makaronu tiltu darbnīcā kopīgiem spēkiem tiks gatavots lielais makaronu tilts un pārbaudīta tā izturība. Darbosies brīvdabas foto salons, notiks Kokmaizīšu galda spēļu turnīra "XXL Kartupelis" balvas izcīņa, kā arī daudzas citas jautras izdarības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: