No 20. līdz 26. jūlijam Itālijas pilsētiņā Lecco notiek Pasaules Junioru Frisbija čempionāts, kurā piedalās Latvijas U-19 vecuma grupas sieviešu un vīriešu izlases.

Paralēli pasaules čempionātam tiks aizvadīts arī Eiropas Jaunatnes čempionāts U17 vecuma grupā. Sacensības pulcēs 58 komandas no 24 pasaules valstīm.

Izlašu sastāvos iekļauti četri ventspilnieki – Roberts Rozenfelds, Jūlija Kozinda, Roberts Ansons un Ēriks Podgurskis.

Jau trešo gadu izlases vada jaunie treneri – Reinis Otisons un Ieva Grabe. Izlašu kodols saglabājies nemainīgs, un vairāki izlašu līderi aizvadītajā sezonā guvuši rūdījumu Latvijas pieaugušo čempionātā.

Vīriešu grupā tiks pārstāvētas visas 24 sacensību dalībvalstis. Latvijai grupu turnīrā pretī stāsies Kolumbija, Zviedrija, Austrālija, Itālija un Krievija. Pēc grupu turnīra sekos kvalifikācijas spēles, pēc kurām sekos izslēgšanas spēles, kurās komandas spēles par 1.-8., 9.-16. un 17.-24.vietu. Latvijas izredzes jāvērtē piesardzīgi. Ja ar iepriekšējā čempionāta sudraba medaļniekiem, kolumbiešiem, spēkoties būs ļoti grūti, tad spēlēs ar pārējām komandām gala rezultātu varētu izšķirt komandas gars un rūdījums, kas mūsējiem šogad ir augstā līmenī.

Sieviešu grupā sacentīsies 19 komandas. Pirmajā grupu turnīra kārtā Latvijas meitenes mērosies spēkiem ar Kolumbijas, Austrālijas un Lielbritānijas pārstāvēm. Izcīnot vietu labāko trijniekā, Latvija var nodrošināt cīņas ar trim citas grupas labākajām komandām un pavērt ceļu uz izslēgšanas spēlēm. Ja tik labi neveiksies, tad jau pēc grupu turnīra pirmās kārtas būs jācīnās par 13.-19.vietu. Iespējams, ka dažām no meitenēm vēl atmiņā palicis sāpīgais zaudējums pret Austrālijas izlasi 2012.gada čempionāta izskaņā un viņas spēs motivēt arī izlases jaunpienācējās kārtīgam revanšam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: