Piedzīvojumu parkā norisinājās tradicionālās sacensības – „Ventbunkers” Lielās balvas izcīņa Supermotokrosā, kur kuplo līdzjutēju un skatītāju skaitu priecēja ne tikai labākie pašmāju sportisti, bet arī viesi no Igaunijas, Lietuvas un Beļģijas.

Apskati foto!

MX1 klasē nepārspēts palika Pasaules un Eiropas Junioru čempions, TM rūpnīcas komandas braucējs Tanels Leoks, kura sniegums trasē bija īsta meistarklase.

MX2 klasē pārliecinošu uzvaru un „Ventbunkers” kausu mājās aizveda Roberts Justs. „Rozīnīti” sacensībām, jau 4. gadu pēc kārtas, nemainot tradīcijas, sniedza Free Style „moto kaskadieri” no Zviedrijas. Šoreiz Fredriks Bergrens uz Ventspili bija atvedis ne tikai īpašu nosēdiena rampu, bet arī jaunus trikus un viņu izpildītājus - Thom Johansson un Tobias Gullblom, kuri ar elpu aizraujošiem lēcieniem, nelika vilties skaļi uzgavilējošam skatītāju pūlim.

Supermotokrosa sacensībās prestižajā MX 1 klasē labākais no mājiniekiem bija Ventspils motokluba „Rodeo” sportists  Dāvis Līvs, kurš divu braucienu summā izcīnīja 2. vietu uz goda pjedestāla, 3. vietā  viņa kluba biedrs Lauri Lehtla, kurš sīvi spēkojās ar Dāvi Ivanovu un vecmeistaru - Lauri Freibergu, attiecīgi 4. un 5. vieta kopvērtējumā, kas šāda veida sacensībās ir lielisks  panākums, jo trases  aplis bija lēcieniem un virāžām bagāts, taču  tehniski  ļoti sarežģīts, jo lejā bija jābrauc pa stāvo „Lemberga Hūtes” nogāzi, kura papildināta ar vairākiem Superkrosa elementiem. Ne tiks veiksmīgas sacensības izvērtās Ivo Šteinbergam un lietuvietim Arunas Gelažninkas, kuri pēc sacensībām atzinās, ka ir bijis grūti „noķert” sacensību ritmu, jo šajā īsajā un kompaktajā sacensību formātā vissvarīgākais bija  izcīnīt augstu  vietu tieši startā!

MX2 klases sportistiem ar Supermotokrosa trases „ŗokrakraksta lasīšanu” tik viegli neklājās, jo šiem gados jaunajiem censoņiem nācās piedzīvot vairākas  kontaktu cīņas un kritienus, kā rezultātā izstāšanās un neliela vilšanās. Beļģu sportists Mathias Plesser bija ātrs un agresīvs kvalifikācijas braucienā, taču igaunis Andre Park, kopvērtējumā 2. vietā, aizšķērsoja viņa ceļu uz goda pjedestālu finālbraucienā, rezultātā kritiens un tehnikas bojājums ar izstāšanos no tālākām cīņām. Patīkamu pārsteigumu sagādāja 16 gadīgais  Ventspils „Rodeo” motokluba sportists Kristers Drevinskis,   kurš 1. finālbraucienā finišēja 2. vietā aiz Pasaules elpu pieredzējušā „Husquarna Latvia” braucēja Roberta Justa. Otrajā braucienā Kristers izcīna 3. vietu, kas Drevinskim deva arī 3. vietu kopvērtējumā, 4. vietā Andis Valts, bet 5. vietā MX „Moduls” komandas pārstāvis Gints Filipsons.

Lai arī šī nedēļas nogalē Ventspilī  bija piesātināta ar motociklu skaņām dažādos izpildījumos – „Kurland Bike Meet” ietvaros, arī  šogad „Ventbunkers” Lielo Balvu apmeklēja prāvs  skatītāju skaits – 3,4 tūkstoši cilvēku, kur gan bērniem  un viņu vecākiem bija iespēja baudīt sportisko gaisotni, apvienojot to ar Ventspils Piedzīvojuma parka piedāvātajām atrakcijām. Siltais un saulainais laiks bija laba piedeva bagātīgajā vakara programmas buķetē, radot lielisku svētku sajūtu ventspilniekiem un Ventspils pilsētas viesiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: