16. jūlijā Galvenajā bibliotēkā tika atklāta teātra kostīmu izstāde „Salidojuma priekšspēle kostīmā un tērpā”, ar kuru aizsākās 13. Latvijas Amatierteātru salidojuma norise Ventspils pilsētā.

Daļu no izstādes būs iespējams apskatīt arī Ventspils Jaunrades namā. Kostīmu izstādē iekļauti tērpi no Ventspils, Jūrmalas, Jēkabpils un Rēzeknes amatierteātros spēlētajām izrādēm.



Izstādē, kas iekārtota Ventspils Galvenajā bibliotēkā, var aplūkot kostīmus no Ventspils teātrī Agra Krūmiņa režijā tapušā iestudējuma „Kinoamatieris” (kostīmu māksliniece Rūta Kuplā), kā arī tērpus, kas izmantoti Rēzeknes Tautas teātra izrādē „Kurts kļūst neciešams” (režisors Māris Zaļaiskalns, kostīmu autore Ināra Apele).

Apskati foto!


Savukārt Ventspils Jaunrades namā skatāmi tērpi no Jūrmalas teātrī režisora Imanta Jaunzema iestudētās izrādes „Sidraba šķidrauts” (kostīmu mākslinieks Aigars Balulis), un Jēkabpils Tautas teātra spēlētās izrādes „Divkauja”, kuru iestudējusi režisore Inta Ūbele un kostīmus veidojusi Ināra Apele.

Izstādi būs iespējams apskatīt no 16. līdz 26. jūlijam Ventspils Galvenajā bibliotēkā un Ventspils Jaunrades namā. Ieeja bez maksas.

13. Latvijas Amatierteātru salidojums Ventspilī norisināsies no 25. līdz 27. jūlijam. Ventspils pilsētā un novadā tiks izspēlēti 39 Latvijas amatierteātru iestudējumi - dažādi pēc žanra, formas, attēlotā laikmeta, kā arī izteiksmes līdzekļu izvēles.

Programma ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: