Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika Dimanta līgas posmā Romā raidīja šķēpu 59.94 metrus tālu un 11 sportistu konkurencē izcīnīja sesto vietu. Uzvarēja čehiete Barbara Špotākova, kura šķēpu aizmeta 66.43 metrus tālu.

Jau pirmajā metienā Palameikai padevās pieklājīgs mēģinājums, ar tieši 59 metriem pēc pirmās sērijas ierindojoties trešajā vietā. Tobrīdējā līdere ar 61.98 metriem bija ķīniete Lingveja Lī, bet otro vietu ar 60.07 metriem ieņēma austrāliete Kimberlija Mikla.

Jau nākamajā metienu sērijā Palameika gan tika nobīdīta uz sesto vietu. Latvieti apsteidza Špotākova (66.43 metri), slovēniete Martina Rateja (62.38 metri) un ukrainiete Hanna Hacko (59.03 metri). Palameika šķēpu meta 57.19 metrus tālu, bet trešajā sērijā viņas rezultāts bija 58.16 metri.

Pēc trim metienu sērijām Palameika ieņēma sesto vietu, bet trim vājākajām sportistēm sacensības bija beigušās. Nākamajā metienā Palameikai "krustiņš", piektajā piegājienā šķēps lidoja 58.56 metrus, bet noslēdzošajā mēģinājumā Palameika sasniedza savu vakara labāko rezultātu – 59.94 metri. Ņemot vērā, ka vietu augstāk esošā Hacko pēdējā metienā sasniedza 62.18 metrus, Palameikai tomēr neizdevās pakāpties tabulā.

Dimanta līgas posms Romā bija ceturtais šosezon, taču otrais, kurā notika šķēpmešanas sacensības sievietēm. Maija sākumā Dohā Palameika ar 61.17 metriem ieguva ceturto vietu, bet mēneša izskaņā uzvarēja "Rīgas kausos" – 60.10 metri.

Palameikas personiskais rekords ir 64.51 metrs, kas pirms pieciem gadiem tika sasniegts Kauņā. Pirmajā Dimanta līgas posmā uzvarēja jau pieminētā slovēniete Rateja.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: