26. maijā Ventspils Augstskolas rektore Gita Rēvalde piedalījās nozaru speciālistu diskusijā Informācijas tehnoloģiju un globālo biznesa pakalpojumu nozaru attīstība un tas priekšnosacījumi, kas notika Rīgā un tika organizēta LIAA investīciju piesaistes stratēģijas POLARIS process ietvaros.

Diskusijas mērķis bija informēt par veiktajiem nozaru ekonomiskās analīzes pētījumiem, iniciēt diskusiju par nozaru aktuālo problēmu loku, to attīstības šķēršļiem un priekšnosacījumiem veiksmīgai investīciju piesaistei.

 

Diskusijas gaitā tika salīdzinātas informācijas komunikāciju tehnoloģiju apakšnozaru darbinieku skaits Baltijā, tika apspriests, kāds ir cilvēkresursu sadalījums šajā nozarē, cik uzņēmumu darbojas un kādas ir attīstības iespējas.

 

Diskutējot secināts, ka nepieciešams investēt informācijas komunikāciju tehnoloģiju nozarē un panākt straujāku izaugsmi. Latvijā nav izstrādāta atbalsta mehānisma biznesa vides un cilvēkresursu sagatavošanā un veidošanā. Ir jāveic izpēte un jāizprot kādā izpratnē ir trūkumi – cilvēkresursu skaita ziņā vai tieši darba spēju kvalitātes ziņā. Tikšanās laikā tika prezentēts ekonomiskās analīzes pētījums par Latvijas iespējām nodrošināt ārpakalpojumu centrus, jo kā zināms Latvija IT nozarē apsteidz ļoti daudzas valstis un koncentrējot savas spējas un resursus šis būtu biznesa virziens, kurā ir iespēja attīstīties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: