Jau 7. maijā plkst. 19.35 Ventspilī startēs "Aldaris" LBL finālsērija, kurā ceturto sezonu pēc kārtas spēkiem mērosies BK "Ventspils" un Rīgas VEF. Regulārajā sezonā komandas pa reizi pārspēja viena otru, bet par Latvijas čempionu kļūs komanda, kas uzvarēs četros mačos.

Randiņu ar rīdziniekiem ventspilniekiem nācās nopelnīt smagā piecu maču sērijā pret BK "Jēkabpils". Finālists tika noskaidrots pēdējā – piektajā – spēlē, kas risinājās Ventspilī. Savukārt VEF trīs mačos tika galā ar sezonas lielāko pārsteigumu "Jūrmala/Fēnikss" komandu, taču visās spēlēs dabūjot krietni pacīnīties.

Šī būs jau ceturtā LBL sezona pēc kārtas, kurā finālā spēkiem mērosies tieši šīs komandas, bet līdz šim spraigākā cīņa bijusi 2011. gada pavasarī, kad rīdzinieki uzvarēja 4:3. Pārējās divas sērijas noslēgušās ar Ramūna Butauta komandas uzvaru 4:1. Atšķirībā no iepriekšējām divām sezonā, šajā sava laukuma priekšrocības ir BK "Ventspils", kas finālu sāks savu līdzjutēju priekšā. Protams, nosacījums tieši tāds pats, kā pusfinālā – lai saglabātu priekšrocības, sērija jāsāk ar uzvaru. Šajā sezonā ventspilnieki VEF uzvarējuši viesos, Aizkrauklē svinot uzvaru 86:79, bet savā laukumā tika piedzīvota minimāla neveiksme 61:62.

Jāatzīmē, ka spēļu sākumlaiks Ventspilī atšķirsies no pierastā, jo tas būs pieskaņots mača tiešraidēm LTV7 kanālā – darba dienas spēles sāksies pulksten 19.35, bet brīvdienās pulksten 17.05.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: