Ar maču pret Rīgas Daugavu 2. pamatskolas laukumā šodien pulksten 15 jauno futbola Virslīgas sezonu uzsākas FK Ventspils futbolisti, kuriem šajā sezonā būs jācenšas aizstāvēt čempionu titulu. 
Ventspilnieki jauno sezonu sāks tieši  ar to, ar ko noslēdza iepriekšējo - ar maču  pret Daugavu no Rīgas. Vienīgi sezonas pēdējā spēle risinājās Rīgā, bet pirmais mačs notiks uz mākslīgā zālāja 2. pamatskolas laukumā. Protams, arī izmaiņas notikušas arī abu komandu sastāvā, turklāt visai ievērojamas. 
 
Piemēram, rīdzinieki pamatīgi nomainījuši komandas lietuviešu diasporu, sastāvā paturot vien Mantu Savenu un Valdemāru Borovksi. Nav arī iepriekšējās sezonas pamatvārtsarga Artūra Vaičuļa, toties no Skonto pārnācis uzbrucējs Kristaps Blanks, bet no Anglijas Latvijā atgriezies aizsargs Edijs Joksts. Kopumā rīdzinieku sastāvā ir deviņi leģionāri, no kuriem septiņi ir lietuvieši. 
 
Ventspilnieki starpsezonas periodā zaudēja spēlētājus visās pozīcijās, izņemot vārtsarga. Prom ir uzbrucējs Daniils Turkovs un Federiko Martiness, pussargi Igors Tarasovs un Eduards Suhanovs, aizsargs Vitālijs Smirnovs. Papildinājums līdz šim bijis vismaz skaitliski mazāks un tāds tas paliks līdz vasaras sākumam, kad atkal būs iespējams pieteikt jaunus spēlētājus. Vidējā līnijā ventspilnieki tikuši  pie Vitālija Rečicka, aizsardzības centru šajā sezonā palīdzēs turēt spānis Federiko Insa, bet šonedēļ pietiekumā parādījās arī albāņu uzbrucējs Ndue Mujeckis.  FK Ventspils rindās šosezon spēlēs septiņi ārzemnieki - divi lietuvieši un pa vienam gruzīnam, spānim, nigērietim, krievam un albānim. 
 
Jāsaka, ka šī sezona sākusies pagalam dīvaini, jo čempionāta pirmo kārtu  aizvadīs astoņas komandas, bet to turpinās - desmit. Lieta tāda, ka Latvijas Futbola federācijas licencēšanas komisija sākotnēji neļāva čempionātā piedalīties Skonto un Daugavpils Daugavai, kuras nebija izpildījušas visas prasības. Rīdziniekiem jau vairākas sezonas ir nopietnas finansiālās problēmas, bet daugavpilieši nav jaunatnes akadēmijas. Komandas iesniedza apelāciju, un ceturtdienas vakarā kļuva zināms, ka abas tomēr spēlēs Virslīgā, lai gan labojušās nav ne par matu. No vienas puses, labi, ka spēlēs visi spēcīgākie, no otras - kāpēc ķerties pie sistēmas sakārtošanas, ja tūlīt pat tam tiem atmests ar roku?
 
Jāpiebilst, ka 2014.gada čempionāta pirmā spēle jau aizvadīta. Vakar FK Liepāja savā laukumā ar 2:1 pieveica Metta/LU komandu. 
 
Futbola Virslīga 1. kārta
21.03 FK Liepāja - Metaa/LU 2:1 (0:0) 
(Grebis 60', Afanasjevs 67'; Kalniņš 57')
22.03 FK Ventspils - Daugava (Rīga) 15.00
22.03 FC Jūrmala - FK Jelgava 15.00 
23.03 Spartaks - BFC Daugavpils 15.00
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: