Šodien BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā kārtējā LBL mačā uzņems "Jūrmala/Fēnikss" komandu, kurai šosezon bijis pa spēkam pieveikt VEF basketbolistus.

Jūrmalnieki, kuru rindās var redzēt arī dažu Ventspilī zināmu uzvārdu, LBL izcīnījuši jau deviņas uzvaras pēc kārtas, bet par skaļāko noteikti kļuva panākums pret VEF. Marta pirmajā dienā apbrīnojamie notikumi risinājās bērnudārza "Taurenītis" sporta zālē – spēle ilga 50 minūtes, bija nepieciešami divi papildlaiki, tomēr Ainara Zvirgzdiņa trenētā komanda prata pieveikt pašreizējos valsts čempionus 116:110. Uzvaru sērija Jūrmalas komandai ļauj ne tikai droši domāt par izslēgšanas mačiem, bet arī turpināt cīņu par trešo vietu regulārajā sezonā, kas komandai būtu nebijis panākums.

Savukārt ventspilnieku šīs nedēļas uzdevums būs regulārās sezonas pirmās vietas nodrošināšana. Lai to paveiktu, jāuzvar gan otrdien jūrmalnieki, gan sestdien viesos citi mazās bronzas tīkotāji liepājnieki. Lai gan BK "Ventspils" vēl būs atlikušas divas spēles un teorētiski komanda var iedzīvoties vairāk zaudējumos nekā to šobrīd ir otrās vietas īpašniekiem VEF, turnīra tabulā komandas tiek sakārtotas, vadoties pēc uzvarēto spēļu procentu, un šajā rādītāja apsteigt kurzemniekus rīdziniekiem vairs nebūtu iespējams.

Pirmajā abu komandu spēle "Taurenītī" ventspilnieki svinēja drošu uzvaru 80:61, tomēr mačs risinājās pietiekoši interesanti, lai prognozētu, ka labs basketbols gaidāms arī otrdien Ventspilī. Galu galā, komandām tagad ir konkrēti uzdevumi un mērķi, kuru sasniegšanai uzvara šajā mačā ir ļoti nepieciešama. Turklāt nav šaubu, ka Zvirgzdiņš un kompānija ļoti vēlēsies noapaļot uzvaru sēriju, bet ventspilnieki – reabilitēties sev un līdzjutējiem par neveiksmi BBL izslēgšanas mačos.

Mača sākums pulksten 19

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: