Sestdien, 29. martā, plkst. 18 teātra namā Jūras vārti ar Jurija Lapteva režisēto muzikālo komēdiju Līgavaiņi viesosies Rīgas Krievu teātris.

Pirms izrādes Ventspils pilsētas dome, SIA Kurzemes filharmonija un Rīgas Krievu teātris parakstīs trīspusēju Vienošanās protokolu par sadarbību nākamajos trīs gados. Teātris katru gadu Ventspils skatītājiem piedāvās piecas izrādes.

 

Īzaka Dunajevska operete Līgavaiņi, kas, ticot leģendai, veicinājusi Maskavas Valsts Operetes teātra nodibināšanu, pirmo reizi iestudēta dramatiskajā teātrī. Sākotnēji luga tikusi sarakstīta tieši dramatiskajam teātrim kā viegla muzikāla komēdija, taču ideoloģisku apsvērumu dēļ iestudējumu neizlaida. Tad Dunajevskis papildinājis šo darbu ar muzikāliem numuriem, un radās operete, bet no šī žanra nekādu ideoloģiju neviens negaidīja. Un tā, pēc 85 gadiem, Līgavaiņi skatāmi uz dramatiskā teātra skatuves tieši kā operete - ar dzīvo orķestri, solistiem, kori un baletu.

 

Pats nosaukums jau liek nojaust, ka stāsts būs par neatlaidīgiem rokas un sirds piedāvājumiem: piecu līgavaiņu intereses objekts ir jauna krodziniece, kas kļuvusi par atraitni... patiesību sakot, krogs, ko viņa mantojusi, bet ar kuru precēties diemžēl nedrīkst...

 

Lomās Jurijs Safronovs, Olga Ņikuļina, Oļegs Teterins, Aleksejs Korgins, Jevgeņijs Šurs, Rihards Lepers, Aleksandrs Poļiščuks, Tatjana Lukašenkova, Vadims Grosmans, Ņina Ņeznamova, Svetlana Šiļajeva, Andrejs Možeiko, Sergejs Gorohovs, Daņila Solovjovs, Jana Herbsta, Jūlija Berngardte, Jana Ļisova, Tamāra Sudņika, Daņila Maligins, Adele Rihtere, Daņila Kaļinka, Jevgeņijs Čerkess, Gaļina Baženova, Igors Nazarenko, Atrūrs Trukšs, Marats Efendijevs.

 

Foto: t/n Jūras vārti arhīvs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: