Vairākums latviski runājošie par vissvarīgāko koalīcijas dalībnieku uzskata Zaļo un zemnieku savienību. Eksperti norāda, ka zaļzemniekiem būs izšķirošā balss valdības izveidē.

 Par to liecina SKDS septembrī veiktā aptauja. Zemniekus par svarīgāko koalīcijas dalībnieku uzskata 43,1% aptaujas dalībnieku. Kā otra vēlamākā koalīcijas partija minēta Vienotību, kurai seko apvienība Visu Latvijai! – TB/LNNK.

Eksperti norāda, ka latviski runājošajā elektorātā valda vēlme, lai pēc 10. Saeimas vēlēšanām koalīcija paliktu nemainīga, jo visas trīs minētās partijas jau strādā valdībā. Arī politologi vairakkārt norādījuši, ka Zaļo un zemnieku savienībai būs izšķirošā loma nākamās valdības izveidē.

Tomēr pašreizējās koalīcijas iespēja turpināt darbu būs atkarīga no budžeta konsolidācijas piedāvājumiem. Kā solījuši paši zaļzemnieki – partija ar savām balsīm palīdzēs veidot valdību tikai tiem politiskajiem spēkiem, kas neveiks dramatiskus soļus sociālās un reģionu attīstības jomā.

Augusts Brigmanis norādījis, ka pēc vēlēšanām, sākot budžeta veidošanu 2011.gadam, partijām jāapsēžas pie galda un jāsāk ar vienošanos, ka netiks pārkāpti vēlētājiem dotie solījumu. Brigmanis atgādina, ka solījumu nemazināt pensijas devušās visas partijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: