Sestdien pēdējo Baltijas Basketbola līgas grupu turnīra spēli aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems senos paziņas "Siauliai". Spēles likme patiešām augsta – uzvarētāji izcīna pirmo vietu B grupā. Mača sākums pulksten 17.

Abas komandas pirms pēdējā mača ir vienādā starta pozīcija, jo pa deviņām reizēm uzvarējušas un divas reizes zaudējušas. Tas nozīmē, ka, lai kā beigtos spēlē Ventspilī, nekāda papildus rēķināšana nebūs nepieciešama – uzvarētājam tiek pirmā vieta, jo ne vienai, ne otrais komandai regulārajā sezonā spēļu vairs nav.

Komandu pirmajā mačā Šauļos labam pirmajam puslaikam sekoja neveiksmīgs otrais, kas galu galā summējās zaudējumā 68:84. 17 punktus šajā mačā guva Ronalds Zaķis, bet palīgu uzbrukumā viņam īsti neatradās. Zaudējumus "Siauliai" komandai sagādājuši tikai Lietuvas klubi, turklāt savā laukumā. Pašreizējie grupas līderi "Nevezis" (9-3) svinēja uzvaru 91:85, bet iepriekšējā kārtā ar 81:75 Šauļu basketbolistus apspēlēja "Lietkabelis".

Negribētos apgalvot, ka tas liecina, ka komandai ir lielas problēmas ar mačiem izbraukumā, bet, protams, ventspilniekiem sava laukuma priekšrocības ir jāizmanto. Savukārt BK "Ventspils" basketbolisti šajā BBL sezonā cietuši arī no "Nevezis" basketbolistiem, turklāt arī viesos (57:75).

Šobrīd sestais spēcīgākais Lietuvas klubs (LKL čempionātā 10-10) šosezon izmanto piecus leģionārus, no kuriem būtiskāko pienesumu sarūpē saspēles vadītājs Dereks Nīdhems, vidēji mačā gūstot 14,7 punktus un atdodot 3,8 piespēles. Arī zem groziem saimnieko amerikānis – 208 cm slaidais amerikānis Kriss Kūpers vidēji mačā izcīnā 5,8 atlēkušās bumbas. Seši "Siauliai" spēlētāji regulāri izceļas ar divciparu skaitli gūto punktu ailītē, bet divi no tiem ir vietējie - Vitauts Šuļskis (12,8) un Rokas Giedraitis (11,1).

Jāpiemin arī pieredzējušo aizsargu Dariusu Pakamani, kurš līdz šim rezultatīvāko maču aizvadījis tieši pret BK Ventspils, kurzemnieku grozos sametot 17 punktus. Īsumā raksturojot šīs sezonas Šauļu modeli, var teikt tā – labi nokomplektēta komanda, kurā briesmas draud ne tikai no pāris līderiem.

Pagājušajā sezonā komandas tikās BBL ceturtdaļfinālā, kurā pēc neveiksmes viesos (78:81), BK "Ventspils" basketbolisti prata revanšēties savā laukumā (87:80), tā uzvarot divu spēļu summā, bet pēc tam arī aizspēlējoties līdz finālam un uzvarētāju kausam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: