Olimpiskais debitants, šorttrekists Roberto Puķītis 1500 metru distancē kvalificējās pusfinālam, kopvērtējumā izcīnot 15. vietu.

Roberto Puķītis priekšsacīkstēs startēja pirmajā skrējienā, kuru sāka ļoti aktīvi, vienu apli noslēdzot arī pirmajā vietā. Tuvojoties izšķirošajiem notikumiem, sportisti slidoja ļoti tuvu cits citam, bet divas apļus līdz skrējiena beigām Puķītis sadursmē ar japāni Juzo Takimodo piedzīvoja kritienu. Jau pēc finiša tiesneši lēma, ka latvieši kritienā vainojams japānis, tāpēc viņu diskvalificēja, bet Roberto iecēla pusfinālā.

Tajā jaunajam latvietim trāpījās tiešām spēcīgi sāncenši, naturalizēto mājinieku un šībrīža Eiropas čempionu, daudzkārtēju Viktoru Anu ieskaitot. Tāpat pretī stājās pasaules junioru čempions Si Jongs Parks no Dienvidkorejas, pasaules un olimpiskais medaļnieks, kanādietis Fransuā Emelīns, 2011. gada Eiropas čempions, francūzis Tibo Fokunē. Skrējiens beidzās bez piedzīvojumiem, tomēr apsteigt ventspilniekam izdevās tikai holandieti Nilsu Kerstholtu, finišējot piektajā vietā un nekvalificējoties nedz A, nedz B finālam. Kopvērtējumā jaunajam latvietim 15. vieta.

Jāpiebilst, ka Roberto minimālie plāni bija pusfināla iekarošana, tā kā olimpisko debiju var uzskatīt par veiksmīgu.

Pulksten 15 pēc Latvijas laika uz starta olimpiādē izies ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš startēs 500 metru distancē. Pirmajā skrējienā viņš dosies ar bijušo pasaules junioru čempionu Artūru Nogalu no Polijas. Šajā distancē rezultāti tiek noteikti summējot divu skrējienu rezultātu. Otrais arī paredzēts šodien pulksten 16.55 pēc Latvijas laika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: