Soču olimpiskajās spēlēs Latvijai vēl vienu medaļu sagādājuši kamaniņu braucēji – komandu stafetē mūsējie uzrādīja trešo rezultātu, piekāpjoties vien Vācijai un Krievijai.

Latvijas komandā trasē devās sestā, un Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, brāļi Andris un Juris Šici savu braucienu veica labi, pārliecinoši apsteidzot tā brīža līderus poļus. Diemžēl tūlīt pat mūsējos no pjedestāla pirmās vietas nostūma mājinieki krievi, bet vēl nedaudz vēlāk favorītu statusu apliecināja vācieši. Pēdējās divas uz starta stājās Kanādas un Austrijas izlases, kurām teorētiski bija pa spēkam apsteigt tobrīd trešajā vietā esošo Latviju. Līdz pēdējām brīdim ļoti tuvu tam bija kanādieši, tomēr galu galā piekāpās mūsējiem par 0,1 sekundi. Austriešu braucienu ar kļūdu sāka Mirjama Kastlungera, bet Volfgangam Kindlam un brāļiem Lingeriem sasmelt izgāzto neizdevās – Latvijai otro vakaru pēc kārtas bronzas medaļa kamaniņās!

Uz starta ceturtdien stājās arī biatlonists Andrejs Rastorgujevs, 20 km distancē līdz pēdējai šautuvei pretendējot uz labāko desmitnieku. Diemžēl... Divas kļūdas, un jāsamierinās vien ar 33. vietu. Sīks mierinājums – leģendārais norvēģis Ule Einārs Bjerndalens ierindojās tieši vienu vietu zemāk.

Vēl šodien Olimpisko spēļu debitante Lelde Priedulēna veica pirmos divos braucienos dāmu skeletonā. 20 gadu vecā sportiste pirmajā braucienā ierindojās 16. vietā, bet otro veica labāk, kas ļāva ne tikai pakāpties par vietu uz augšu, bet arī pietuvoties citām konkurentēm. Trešais brauciens paredzēts piektdien pulksten 17.40, bet ceturto reizi sportistes trasē dosies pulksten 18.50.

Tieši pirms dāmām piektdien pirmos divos braucienus (14.30; 16.00) aizvadīs kungi, un šīs sacensības Latvijas līdzjutējiem interesē sevišķi. Kā nekā Sočos uz starta izies medaļu pretendenti Martins un Tomass Dukuri. Vēl savu otro maču aizvadīs arī Latvijas hokejisti, kas jau pulksten 10 sāks cīņu ar čehiem. Latvieši uz starta izies arī kalnu un distanču slēpošanā (vīrieši) un biatlonā (sievietes).

Foto: sochi2014.olimpiade.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: