Saeimas deputāti par Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju apstiprinājuši Jāni Vucānu (ZZS).

Šāds lēmums tika pieņemts, jo līdzšinējais Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Raimonds Vējonis (ZZS) ir sācis pildīt aizsardzības ministra pienākumus.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija. Tā izveidota 1991. gada 8. novembrī. Asamblejā katras Baltijas valsts parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Baltijas Asamblejas sesijas notiek reizi gadā, liecina Ārlietu ministrijas mājaslapā publicētā informācija.

Baltijas Asambleja ir tiesīga izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei, bet citām starptautiskajām un reģionālajām organizācijām - aicinājumu, priekšlikumu un paziņojumu formā. Laikā starp sesijām Baltijas Asamblejas Prezidijs var pieņemt lēmumus par aktuāliem jautājumiem.

Savukārt par Starpparlamentu Savienības Latvijas nacionālās grupas locekli Saeima apstiprināja Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: