Vācijas pilsētā Drēzdenē aizvadīts Eiropas čempionāts šorttrekā pieaugušajiem, kurā piedalījās ventspilnieki Roberto Puķītis un Jēkabs Saulītis. Latvijas šā brīža spēcīgākais šorttrekists Roberto Puķītis kopvērtējumā ieguva astoto vietu.

500 metru distancē Puķītis otrajā kārtā saņēma sodu un netika ceturtdaļfinālā, ieņemot 23.vietu, 1500 metru distancē viņš ieguva 4.vietu, bet 1000 metru distancē Roberto netika tālāk par pirmo kārtu, iegūstot 19.vietu. Sportists gan spēja kvalificēties 3000 metru superfinālam, kur finišēja septītajā vietā deviņu dalībnieku konkurencē.

Jēkabs Saulītis 500 m distancē ieguva 44.vietu, 1000m 23.vietu, bet 1500m 25.vietu, kas kopvērtējumā viņam deva 32.vietu 44 dalībnieku konkurencē.

Par Eiropas čempionu ar 102 punktiem kļuva Krievijas šorttrekists Viktors Ans, viņa tautietis Semjons Jeļistratovs sudraba medaļu nodrošināja ar 60 punktiem, bet 34 punkti bronzu garantēja Nielsam Kerstholtam no Nīderlandes.

Latvijai augstākos sasniegumus Eiropas čempionātā guvis, vēlāk uz ātrslidošanu pārgājušais Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs absolūtais čempions un sudraba laureāts. Puķītis startēja savā trešajā Eiropas čempionātā, kur pērn viņš ierindojās 16.vietā.

Februārī Roberto Puķītis pārstāvēs Latviju Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Foto: AFP/LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: