Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ārstu durvis aizvērsies daudziem

Veselības ministrijas virzītā reforma draud vēl vairāk pasliktināt jau tā kritisko Latvijas sabiedrības veselību. Līdz ar tā dēvētā veselības nodokļa ieviešanu pat ģimenes ārsta durvis daudziem pacientiem būs slēgtas, nerunājot nemaz par izmeklējumiem. Ventspils ārsts Pauls Princis ir starp tiem, kuri uzskata, ka tiek izdarīts noziegums pret sabiedrību un pārkāpta LR Satversme.

Veikalā atkailinās prieka pēc

«Beidzot arī Ventspilī noticis kas pikants!» Tā šajās dienās iesaucas ne mazums cilvēku, izdzirdējuši par kādā pilsētas veikaliņā veiktajām erotiskajām izdarībām.

 

2.lpp. Viedoklis: «Tabu tomēr ir», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste

Dace Vašuka

««Katrā ziņā meitenes pārspējušas Siltumu. Vairs nevienam neinteresē, cik jāmaksā par siltumu un kurā dienā apsaimniekotājs strādājis, kurā ne,» raksta kāds komentētājs Ventas Balss portālā pēc Ventspils veikaliņu atmaskojošā sižeta raidījumā Bez Tabu. Pārsteidzoši, jeb varbūt tieši likumsakarīgi, ka pēkšņi pilsētā teju visi zina, ko dara meitenes veikaliņā, katrs izsaka viedokli – kāds moralizē un kliedz par ētikas normām, kāds jūtas aizskarts, jo nezina, kādam nolūkam pirms tam izmantoti, piemēram, veikalā iegādātie burkāni, vēl kāds novērtē sieviešu izdomu, uzdrīkstēšos, izskatu un prasmi pielāgoties dzīves apstākļiem.»

3.lpp.

Traģisks negadījums darba vietā

Piektdien savā darba vietā smagas traumas guva 48 gadus vecs mehāniķis, kurš vēlāk slimnīcā mira. Policija un Valsts darba inspekcija sākusi notikušā apstākļu izmeklēšanu.

4.lpp. Novadā. Kantora ēkā var mazgāties dušā

Piltenē ir daudz veco māju, kurās nav ūdensapgādes, to kāpēc ķērusies pie darba, lai Piltenē atklātu higiēnas punktu, pamato idejas autore Guna Punkstiņa.

Pašvaldība uzlabos saziņu ar iedzīvotājiem

Novada domes vadība vienojusies uzlabot komunikāciju ar iedzīvotājiem un uz e-pasta sūtījumiem atbildēt savlaicīgi. Šāda apņēmība radusies pēc kāda Popes iedzīvotāja iniciatīvas.

5.lpp. Darbs un nauda. Savelkot eirobilanci

SIA PB Finanses kā grāmatvedības pakalpojumu sniedzēja caur saviem klientiem var vērot dažādus efektus, ko ietekmē Latvijas pievienošanās eirozonai. Ir gan labie stāsti, gan ne tik labie, taču katram stāstam viennozīmīgi ir sava izdevumu un ienākumu bilance, atzīmē valdes locekle Agnese Pastare.

Pārejas perioda grūtības un cerības

Latvija var lepoties ar vairākām inovācijām eiro pārejas procesā, uzskata optimistiski noskaņoti eksperti, noklusējot to, ka visus pārejas perioda izdevumus vajadzējis iznest uz saviem pleciem uzņēmējiem. Vairāki Ventspils uzņēmumi joprojām izjūt pārejas perioda grūtības, citi savukārt tās gandrīz nav izjutuši.

Viena klienta karte aizvietos vairākas

Jaunie Rīgas un Ventspils programmētāji nolēmuši izmantot lielajos tirdzniecības tīklos populāru lojalitātes politiku sava unikālā produkta izveidei. Viņi piedāvā klientu ērtībai uzglabāt visus lojalitātes instrumentus – kartes, kuponus, uzlīmes, biļetes utt. – vienuviet.

6.lpp.

Dāmas kaldina komandu uzvaras

Apvienotajā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola līgā spilgtas spēles aizvadījušas ventspilnieces Kristīne Silarāja, Luīze Šepte un Ieva Kūlīte. Ar īpaši produktīvu un daudzpusīgu sniegumu viņas sekmējušas savu komandu uzvaru.

Volejbolisti tēmē uz desmitnieku

Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionātā astoņu uzvaru sēriju sasnieguši VK Ventspils volejbolisti, un tas reizē ir arī atkārtots šīs sezonas rekords. Ventspilniekiem tagad priekšā divas mājas spēles, un komandas galvenais treneris Edgars Zviedrāns saka, ka tajās noteikti jāņem trīs punkti. Tas ļauj cerēt, ka šī uzvaru sērija tiks arī turpināta.

7.lpp.

Lietuvietis novērtē VeA sniegtās iespējas

Ventspils Augstskolā (VeA) arvien biežāk ierodas studenti no ārvalstīm, kuri novērtējuši šeit pieejamās laboratorijas un zināšanas, kas palīdz arī turpmākajā karjeras izvēlē.

Ventspilnieki juku laikos. 1940. gads. Sirpis un āmurs virs Ventspils

(4. turpinājums. Sākums 8. janvāra Ventas Balsī)

Nevienā vēstures grāmatā neatradīsim tos faktus, kuri nodrukāti avīzē, neuzzināsim, kas noticis ļaužu virtuvēs, malkas šķūnīšos un zirgu staļļos...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: