24. janvārī plkst. 17.30 Galvenā bibliotēka aicina uz Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstītā projekta „Spēka pieturzīmes” piekto pieturzīmi- tikšanos ar Kristīni Kārkli-Puriņu un Edgaru Kārkli.

Kristīne Kārkle-Puriņa ir vijolniece un dziedātāja ar fantastisku balsi. Absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas programmu. Daudzu muzikālu projektu, teātra izrāžu, mūzikas apvienību un mūzikas ierakstu dalībniece.

 

Pagājušajā gadā Kristīne daudz uzstājās, koncertu grafiks bija ļoti blīvs. Vasarā viņa kopā ar Gruzijas etnodžeza mūziķiem, grupu The Shin un Valta Pūces etnogrāfisko orķestri muzicēja arī Ventspils pilsētas svētkos. Oktobrī trio “Šmite, Kārkle, Cinkuss” sastāvā Kristīne devās koncerttūrē pa Ziemeļameriku, bet gada nogalē piedalījās Latvijas Radio 2 organizētajos koncertos “ Mana tautas dziesma”.

 

Multiinstrumentālists Edgars Kārklis spēlē dūdas, akordeonu, stabules, ģitāru, klavieres, saksofonu. Ilggadējs mūzikas grupas “Auļi” dalībnieks, jau kopš agras bērnības darbojies folkloras kopā “Ceiruleits”, spēlējis grupā „Vilkači”, piedalījies projektā „Raxtu Raxti”. Daudz koncertējis gan Latvijā, gan aiz valsts robežām. Edgars Kārklis darbojas arī kā ermoņiku un akordeona skolotājs jauno folkloras muzikantu nometnēs.

 

Projekta „Spēka pieturzīmes” mērķis ir kultūras mantojuma izzināšana, saglabāšana un nodošana nākamajām paaudzēm, latviskās pašapziņas stiprināšana un saiknes ar senču tradīcijām, kas ļauj redzēt savām acīm, dzirdēt savām ausīm, domāt neatkarīgi un izpaust sevi radoši, atjaunošana.

 

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

 

Foto: biblioteka.ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: