Ventspils maratona kluba sezonas noslēguma pasākums šoreiz bija citādāks, nekā ierasts un nekā bija plānots... Stāsta pasākuma organizators Andris Valrets.

"22.novembra vakarā uzzinājām, ka Latvijā sakarā ar traģēdiju Zolitūdē, izsludinātas trīs sēru dienas, un nu pusstundas laikā jāizlemj, būt vai nebūt 23. novembra Sezonas noslēguma skrējienam Ventspilī.. No kolēģiem viedokļi visdažādākie, bet beigās nolemjam, ka skriesim, taču sezonas noslēguma balli gan pārceļam uz 7. decembri. Un mēs to nenožēlojam, jo mači izdevās sirsnīgi. Parasti sezonas noslēguma skrējiena motīvs ir Ventspilī ražotās sveces, un tās arī deva papildus noskaņu pasākumam.

Uz pasākumu ierādās skrējēji no visas Latvijas. Starts stadionā, laika apstākļi vislabākie skriešanai, skan Loida Vēbera mūzikla brīnišķīgie skaņdarbi, Pirms starta absolūts minūtes klusuma brīdis Zolitūdes traģēdijas bojāgājušajiem...

Sacensības bija tiešām nopietnas – puišu konkurencē par uzvaru bija gatavi cīnīties jaunais un talantīgais kuldīdznieks Kristaps Bērziņš, mūsu jaunā zvaigzne Reinis Hartmanis, jau vecmeistars Māris Ābele no Rīgas, mūsu pašu Guntis Grīnvalds un citi. Meiteņu konkurence arī nopietna – rīdzinieces Inna Poluškina, Jeļena Ābele, mūsu Baiba Muzikante, Iveta Pūpola no Aizputes.

Meiteņu konkurencē Jeļena Innas ātrumu izturēja tikai 2-3 kilometrus, un lepnā vienatnē Inna Poluškina izcīnīja uzvaru, otrā Jeļena Ābele, savukārt Baiba Muzikante izcīnīja trešo vietu, nekādas iespējas Ivetai Pūpolai sevi apskriet. Iveta Pūpola finišē pārliecinoši ceturtā.

Puišiem gan vis negāja tik viegli – Kristaps un Reinis abi izraujas priekšā visiem, un 9 km noskrien solis solī, un tikai kilometru līdz beigām, Reinis Hartmanis aiziet garām Kristapam, un notur uzvaru, par divām sekundēm apskrienot Kristapu Bērziņu. Trešais Uldis Briedis no Rīgas.

Sakarā ar skumīgajiem notikumiem Latvijā, nolēmām, ka dalības maksa sacensībām ir brīvprātīgā, un tā tiks ziedota kādam labdarības pasākumam."

Rezultāti ātrākajiem 10 skrējējiem un skrējējām:

  1. Reinis Hartmanis – Ventspils 31:30

  2. Kristaps Bērziņš – Kuldīga 31:32

  3. Uldis Briedis – Rīga 33:50

  4. Guntis Grīnvalds – Ventspils 33:59

  5. Māris Ābele – Rīga 34:14

  6. Āris Brantevics – Turlava 34:23

  7. Raitis Gržibovskis - Rīga 34:53

  8. Ruslans Smolonskis – Bauska 35:05

  9. Aivis Kleperis – Kuldīga 35:44

  10. Artūrs Medveds – Aizpute 35:57

  1. Inna Poluškina – Rīga 36:06

  2. Jeļena Ābele – Rīga 36:59

  3. Baiba Muzikante – Ventspils 40:12

  4. Iveta Pūpola –Aizpute 40:49

  5. Madara Frēliha – Ventspils 42:40

  6. Ilze Jansone – Ādaži 43:14

  7. Liene Štalte – Ventspils 43:24

  8. Ginta Rassa – Ventspils 43:48

  9. Agnese Katkovska – Ventspils 44:17

  10. Maija Pūpola – Aizpute 44:59

Apskati foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: