Saistībā ar notikušo traģēdiju lielveikalā "Maxima" valdība šodien ārkārtas sēdē nolēma izsludināt trīs sēru dienas - 23. novembrī, 24. novembrī un 25. novembrī, informē Valsts kanceleja.

Pieminot vakar lielveikalā "Maxima", Priedaines ielā 20, Rīgā, bojāgājušos, plānots izsludināt 2013. gada 23., 24. un 25. novembri par sēru dienām visā Latvijas teritorijā. Tas nozīmē, ka sestdien, svētdien un pirmdien valsts karogi būs jāpaceļ sēru noformējumā.

Tāpat rīkojums paredz, ka rīt plkst. 12 visā Latvijā būs trīs minūšu ilgs klusuma brīdis, lai pieminētu traģēdijā bojāgājušos.

Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti 32 bojāgājušie, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007. gada 23. februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala drupās aprakto cilvēku skaits pagaidām nav zināms. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere, ugunsdzēsējiem ir "kādu padsmit" cilvēku telefona numuri, kuriem tiek mēģināts zvanīt, taču tiek pieļauts, ka daži no šiem cilvēkiem neatrodas veikala drupās. Glābēji ir apzinājuši visus savus darbiniekus, un ir zināms, ka drupās ugunsdzēsēju vairs nav.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: