Mūsu sportisti ar mainīgām sekmēm startējuši pasaules atklātajā klubu un izlases čempionātā virves vilkšanā.

Vispirms cīņas aizvadīja klubu komandas, kurās startēja arī mūsu Velkoņa vilcēji. Pavisam piedalījās 19 komandas, kas tika sadalītas divās grupās: vienā – deviņas, otrā – desmit. Ventspilnieki tika ielozēti deviņu komandu grupā, kurā katram nācās ar katru aizvadīt savstarpēju divu vilcienu cīņu. No katras grupas tālāk kvalificējās tikai divas labākās vienības, kas turpināja cīņu pusfinālā par čempionāta medaļām.

Pirmā cīņa Velkonim bija pret spēkos līdzīgo angļu komandu. Pirmajā vilcienā mūsējiem pietrūka nieka 10 centimetru, lai maču noslēgtu savā labā. Rezultātā komanda nedaudz salūza un zaudēja gan šajā, gan otrajā vilcienā. Tā kā abas vienības bija spēkos līdzvērtīgas un aizvadīja ilgas un grūtas cīņas, tad tas atspoguļojās arī tālākajās sacīkstēs, jo daudz spēka bija atstāts jau pašā pirmajā cīņā. Kā uzsvēra Velkoņa vadītājs Ainars Zablovskis, viss varēja izvērsties citādi, ja pirmais pretinieks būtu vai nu vājāks, vai arī, tieši otrādi, spēcīgāks. «Būtu šī cīņa vēlāk, tad būtu pavisam cits rezultāts.» Grupu turnīrā mūsējie izcīnīja četras uzvaras un tikpat reižu piekāpās pretiniekiem, kas deva piekto vietu grupā, tiesa, tikpat punktu bija arī angļiem, bet viņiem izdevās uzvarēt savstarpējā cīņā.

«Daudz kas ir atkarīgs no sīkumiem, un, tā kā daži mūsu sportisti bija nedaudz apslimuši – vienam bija iesnas, otrs – saaukstējies, tas kopumā iespaidoja rezultātu,» saka Zablovskis. Čempionāts bija noorganizēts augstā līmenī, salīdzinot ar iepriekšējiem pasaules mačiem. Zāliens bija ļoti labi sagatavots – līdzens un ciets.

«Velkoņa startu es vērtēju viduvēji, jo finišējām jau arī pa vidu. Ja viss būtu bijis tā, kā vajadzētu, tad četriniekā mums vajadzēja tikt un pie apstākļu sakritības pacīnīties arī par trešo vietu, jo pirmās divas vietas bija krietni pārākas par pārējiem. Tas tāpēc, ka daži, piemēram, holandieši, klubu čempionātos startē ar valsts izlasi zem kāda nosaukuma.»

Izlašu cīņās Latviju pārstāvēja pieci Velkoņa un trīs Ozolnieku Ozolu sportisti. Kopā par medaļām cīnījās deviņas izlases. Mūsu valstsvienība astoņās cīņās izcīnīja divas uzvaras un tikpat reižu cīnījās neizšķirti, kā arī četras reizes cieta zaudējumu. Piemēram, ar Īrijas izlasi, kas ieguva bronzas medaļas, mūsējie cīnījās neizšķirti.

Zablovskis izlašu mačus vērtēja kā labāk izdevušos nekā klubu cīņas. «Lai gan komandu nebija daudz, bija ieradušās visas spēcīgākās vienības. Mūsu griesti bija piektā vieta, augstāk nevarējām uzlēkt, tā ka starts vērtējams pozitīvi. Katrā ziņā iekļūt pasaules sešniekā – tas ir labs panākums. Jāpiebilst, ka mūsu tiesnesis Aivars Brākmanis tiesāja cīņas par medaļām, kas kārtējo reizi pierāda Latvijas soģu augsto līmeni.»

Jāatzīmē, ka virves vilkšanas klubs Velkonis sācis jaunu audzēkņu uzņemšanu. Visi, kam interesē šis sporta veids, var izmēģināt savus spēkus. Pieteikšanās Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē pie pārvaldnieka Ainara Zablovska.

Apskati arī fotogrāfijas, kuras "Velkoņa" komanda atvedusi no tālās zemes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: