Sestdien kārtējo maču Baltijas Basketbola līgā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Lietuvas "Nevezis". Šis būs arī pirmais no diviem mačiem, kurā savu noderību ventspilniekiem centīsies pierādīt Krievijas centrs Anatolijs Kaširovs.

Abām komandām šī būs ceturtā šīs sezonas spēle BBL un pirmā tikšanās reize. "Nevezis" basketbolisti pēdējā mačā savā laukumā ar 92:75 pārspēja "Liepāja/Triobet" spēlētājus un Ventspilī ieradīsies ar 100% bilanci – trīs no trim. Savukārt ventspilnieki viesos atzina "Siauliai" pārākumu (68:84) un viņu rēķinā ir divi panākumi. Protams, laukuma saimnieki alkst atgriezties uz panākumu takas, vēl jo vairāk, ja jau nākamās nedēļas sākumā startēs jaunā FIBA Izaicinājuma kausa sezona. Pārliecība par saviem spēkiem lieti noderētu, un arī kāds panākums BBL tabulā par sliktu nenāktu.

Ventspilniekiem šajā mačā talkās nāks 215 cm slaidais centrs no Krievijas Anatolijs Kaširovs (attēlā), kurš komandā ieradies atrādīt savu varēšanu. 26 gadus veco basketbolistu, kurš pērn bija Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Sanktpēterburgas "Spartak", pārbaudīs divos mačos. Pagājušajā sezonā Kaširovam savainojuma dēļ sanācis spēlēt ļoti maz, bet pirms šīs viņš trenējās kopā ar Maskavas "CSKA" galveno un arī jauniešu komandu.

"Pagājušā sezona spēlētājam faktiski nācies izlaist, tieši tādēļ viņš paņemts uz pārbaudes laiku. Viņš spēlēs arī arī pret izbraukumā "Tartu Rock" FIBA Izaicinājuma kausā mākamajā otrdienā, bet jau trešdien lemsim, vai parakstīt ar viņu līgumu, vai meklēt citu variantu. Katrā ziņā 2.15 zem groza mums nav bijis labi sen, tāpēc ceram, ka viss būs kārtībā," situāciju skaidro BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Arī "Nevezis" rindās būs savs 215 cm tornis (Dariuss Šilinskis), taču toni komandā vismaz sezonas sākumā nosaka cits Ventspils līdzjutējiem labi zināms basketbolists – amerikāņu saspēles vadītājs Tairons Brazeltons. Pirms četrām sezonā Ventspilī pabijušais aizsargs vidēji mačā gūst 19 punktus un izdara 4,3 piespēles, bet virs desmit punktiem gūst vēl četri basketbolisti. Pirmos trīs mačus "Nevezis" komanda aizvadījusi ļoti rezultatīvi, vidēji mačā gūstot 93 punktus, tā kā sāncenšu uzbrukums būs labs pārbaudījums BK "Ventspils" aizsardzībai (vidēji ielaisti 64).

Jāpiebilst, ka ventspilniekiem šī būs pirmā no tikai divām novembra spēlēm, kas tiks aizvadīta mājās. Spēles sākums kā ierasts brīvdienās - pulksten 17.

bkventspils.lv

Foto:pbleague.ru

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: