Lauksaimnieku un uzņēmēju vidū pieaug interese par delikateses sēņu – trifeļu – audzēšanu, sadarbībā ar zinātniekiem nākamā gada pavasarī Latvijā tiks izveidoti vēl apmēram 20 trifeļu dārzi.

Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta Trifeļu sēņu izpēte un zemnieku un universitāšu sadarbības tīkla veidošana vadītāja Antra Balode informēja, ka patlaban zemnieki var pieteikties augsnes izpētei, lai noskaidrotu, vai tā ir piemērota trifeļu specifiskajām prasībām. Šīs sēnes aug uz noteiktu koku – ozola, lazdas, liepas – jaunajām saknēm, turklāt tikai kaļķainā augsnē.

«Tiek rīkoti semināri un kursi par trifelēm un to audzēšanu bet nākamā gada aprīlī Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks trifeļu audzēšanai veltīta konference. Kopumā projektā apmācīs 200 cilvēku un tiks izveidoti 20 trifeļu dārzi,» sacīja Balode. Sākumā pietiek ar nepilnu pushektāru zemes. Trifeļu kociņu stādus var stādīt pakāpeniski, katru gadu palielinot dārza platību. Tomēr jāparedz riski, jo peļņa nebūs ātra – paies pieci līdz desmit gadi, līdz ienāksies pirmā raža.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: