Pēc Ronalda Zaķa traumas pagājušās sezonas trešais spēcīgākais Latvijas basketbola klubs "Ventspils" atsaucis no Jelgavas "Zemgale" komandas iepriekš izīrēto Lauri Blauu.

Kā ziņots, Blaus "Zemgale" vienībai uz visu nākamo sezonu tika izīrēts tikai pirms desmit dienām, tomēr nedēļas nogalē ceļgala krusteniskās saites sarāva Zaķis, kas nozīmē, ka viņš, visticamāk, šosezon laukumā vairs nedosies.

Blaus šajā laikā "Zemgale" komandas sastāvā paspēja piedalīties Jelgavas domes kausa izcīņā, kļūstot par vienu no vienības līderiem.

Blaus kopā ar "Ventspils" komandu jau devies uz "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas turnīru, kas nedēļas nogalē risināsies Tartu. Šajās sacensībās "Ventspils" piektdien pusfinālā spēkosies ar Viļņas "Lietuvos rytas" komandu, bet sestdien aizvadīs finālspēli vai maču par trešo vietu.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Blaus "Ventspils" rindās 20 aizvadītajās spēlēs Latvijas Basketbola līgā (LBL) vidēji laukumā pavadīja 12 minūtes, vidēji gūstot 4,5 punktus un izcīnot 3,7 bumbas zem groziem.

Blaus šajā vasarā Latvijas U-20 izlases sastāvā piedalījās Eiropas čempionātā, kur aizvadītajās astoņās spēlēs vidēji guva 2,3 punktus.

Tikmēr Zaķis LBL turnīrā piedalījās 20 mačos, vidēji gūstot 14,2 punktus un izcīnot 5 atlēkušās bumbas.

Tāpat Zaķis šovasar Latvijas izlases sastāvā piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, astoņās spēlēs vidēji gūstot 8,9 punktus un izcīnot 3 atlēkušās bumbas.

LETA jau vēstīja, ka LBL jaunās sezonas atklāšanas spēlē piedalīsies "Ventspils" un "VEF Juniors" komandas, noteikts līdzjutēju balsojumā.

Spēle notiks 2.oktobrī plkst.17 Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL čempionātā uzvarēja "Barons" komanda, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga" vienību, bet "Ventspils" sērijā par trešo vietu ar 3-0 pārspēja "Valmiera" komandu.

Bez "Barons", "VEF Juniors", "Ventspils" un "Valmiera" komandām nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā joprojām spēlēs arī "Liepājas lauvas" un "Zemgale", un tām klāt nāks arī aizvadītās sezonas LBL otrās divīzijas komandas "Turība" un "Latvijas Universitāte".

Regulārajā čempionātā tiks aizvadīti četri apļi, katrai komandai izspēlējot pa 28 spēlēm. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā turpinās cīnīties par medaļām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: