Latvijas tenisa izlases cīņas ar Polijas valstsvienību Deivisa kausa izcīņas Eiropas–Āfrikas zonā par vietas saglabāšanu pirmajā grupā tiesās mūsu topošais tenisa treneris Edijs Frīzendorfs.

Latvijas–Polijas cīņa notiks šīs nedēļas nogalē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, un Frīzendorfs tajā pildīs līnijtiesneša pienākumus. Jāpiebilst, ka divdesmitgadīgais tiesnesis būs pirmais ventspilnieks, kas piedalīsies Deivisa kausa izcīņā.

Edijs Frīzendorfs Ventas Balsij atklāja, ka pirmie iespaidi un emocijas ir ļoti patīkamas. «Ieejot sporta zālē, lielais plašums un daudzās skatītāju vietas tikai pastiprināja manas izjūtas,» saka Edijs. «Uzkāpjot uz laukuma un nostājoties sava darba vietā, adrenalīns uzreiz uzkāpa daudz augstāk, jo zinu, ka tik atbildīgu darbu darīšu pirmo reizi. Esmu tiesājis Latvijas 2. Olimpiādi Ventspilī – biju paaugstinājuma tiesnesis –, kur tomēr bumbiņu ātrums bija daudz lēnāks. Šajās spēlēs bumba lido ar 200 kilometru lielu ātrumu, tāpēc nav daudz laika domāt – trāpīja vai ne. Tiesnesim jābūt pilnīgi pārliecinātam par to, ko dara un saka, jo, kā lems, tā arī būs, kļūdīties nedrīkst. Šis darbs ir ļoti grūts un atbildīgs un prasa 100% koncentrēšanos uz katru izspēli. Tā kā pats trenējos tenisā un tagad jau mācos arī par tenisa treneri, tad šī pieredze man lieti noderēs Rīgas tenisa kortos. Katrā ziņā īstās izjūtas būs nedēļas nogalē, kad risināsies  nopietnās cīņas,» stāsta Frīzendorfs. 

Septembra trešās nedēļas nogale tradicionāli visā tenisa pasaulē tiek atvēlēta Deivisa kausa izcīņas mačiem. Latvijas tenisisti (39. vieta Deivisa kausa izcīņas rangā) šajā laikā aizvadīs ļoti svarīgas cīņas pret Polijas tenisistiem (33.v.) par vietas saglabāšanu Eiropas–Āfrikas zonas 1. grupā.

Latvijas tenisisti ar Polijas izlasi Deivisa kausa izcīņā līdz šim tikušies divas reizes un abas reizes piedzīvojuši zaudējumu. Par eksperimenta norises vietu izvēlēts Olimpiskais sporta centrs, kurā tenisa laukums tiks ieklāts Basketbola hallē. Kortā tiks ieklāts speciāls segums, kādu izvēlējies Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis. Jāpiebilst, ka uz šāda seguma notiek arī spēles Maskavas ATP turnīrā.

Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis uzskatu, ka ideja aizvadīt Deivisa kausa maču starp Latvijas un Polijas tenisistiem „Olimpiskajā sporta centrā Rīgā veicinās tenisa popularitāti Latvijā. Nākotnē arvien vairāk cilvēku sekos līdz mūsu tenisistu panākumiem un arī paši vairāk nodarbosies ar šo aizraujošo sporta veidu. Turklāt visiem sporta līdzjutējiem būs unikāla iespēja tepat Rīgas centrā darbībā redzēt Latvijas labākos tenisistus ar Ernestu Gulbi priekšgalā, tā Savickis.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: