Visā mačā ielaižot vien 47 punktus ar panākumu jauno BBL sezonu uzsākuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā ar 71:47 sagrāva Kazahstānas klubu "Barsy".

Kazahstānas "Barsy" Ventspilī ieradās ar sešiem leģionāriem sastāvā, no kuriem viens bija latviešu aizsargs Reinis Strupovičs, bet vēl arī divi lietuvieši, divi amerikāņi un ukraiņi. Lielais "importa" spēlētāju skaits gan arī negarantēja šo valstu labāko tradīciju atbilstošu basketbolu. Tiesa, uzreiz iegūt ievērojamus plusus mājiniekiem nesanāca.

Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pēc četriem Ronalds Zaķa punktiem mājinieki pirmo reizi panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru 17:6, bet tas vēl nebija izšķirošais izrāviens. Pēc pirmās ceturtdaļas laukuma saimniekiem bija piecu punktu pārsvars 22:17, bet otrās sākumā bija tikai viena metiena attālumā. Lai gan laukumā valdīja visai haotiska cīņa, ventspilnieki pamazām attālinājās, jo krietni labāk par sāncenšiem darbojās aizsardzībā.

Pirmajā puslaikā BK "Ventspils" iekrāja 17 punktu pārsvaru 45:28, bet jau otrā puslaika sākuma plusi pārsniedza 20 punktus. Ventspilnieki visai plaši variēja ar sastāvu, to centās darīt arī viesi, taču viņu kavā bija krietni mazāk līdzvērtīgu maiņu. Pēdējā ceturtdaļā Roberts Štelmahers jau droši laukumā sūtīja pavisam jaunu piecinieku - Leimanis, Timma, Štelmahers, Gražulis, Gromovs - un noturēja to līdz pat beigu signālam, tikai reizi spēles sakārtošanai paņemot minūtes pārtraukumu.

Arī spēlējot ar tik jaunu piecinieku, laukuma saimnieki turpināja pamatīgi krampēt , galu galā ļaujot sāncenšiem gūt viem 47 punktus, BBL sezonu sākot ar uzvaru 71:47. 

Jau sestdien ventspilnieki savā laukumā uzņems Lietuvas klubu "Lietkabelis".

Apskati foto!

Ventspils - Barsy 71:47 (22:17, 23:11, 15:10, 11:9)

Ventspils: Zaķis 11 (6ab), Vairogs 10, Valters 10, Viljams 8, Timma 7, Lejasmeiers 7, Feibers 6, štelmahers 4, Gražulis 4 (8ab), Butjankovs 2, Gromovs 2, Leimanis

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: