Sestdien savu otro spēli jaunajā BBL sezonā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Paņevežas "Lietkabelis" komandu, kuri ar šo maču uzsāks Baltijas sezonu. Mača sākums pulksten 17.

Klubs no Paņevežas ventspilniekiem ir labi zināms, taču jauno sezonu tas sagaidījis ar pamatīgām izmaiņām sastāvā un jaunu galveno treneri. Pie komandas stūres stājies vēl nesenais basketbolists Gintauts Vileita, kurš savā garajā profesionālajā spēlētāja karjerā vienu sezonu paguvis pavadīt arī Paņevežas kluba krāsās. Sastāvā izmaiņu ir vēl vairāk. Piemēram, šajā sezonā "Lietkabelis" rindās spēlē četri leģionāri - trīs amerikāņi un nigērietis. Tie ir 213cm garais centrs Raiens Olanders, aizsargi Entonijs Benets un Perišs Brauns, kā arī uzbrucējs Čukvudinma Odiakosa.

Nigērietim darba grāmatiņā ir arī ieraksts par līguma noslēgšanu ar Izraēlas spēcīgākās līgas klubu "Maccabi Rishon", kas nopelnīts ar visai produktīvu spēli pagājušajā sezonā līgu zemāk, taču līdz spēlēšanai šajā komandā Odiakosa tā arī netika, septembrī pārceļoties uz Lietuvu. Olanders arī iepriekšējās divas sezonas spēlēja Lietuvā, tiesa "Juventus" un "Palanga" rindās. Palangas komandā pērn maizīti pelnīja Brauns, gūstos 11,7 punktus, taču nepalīdzot tai noturēties spēcīgākajā līgā (sezonas bilance 0/20). 29 gadus vecajam Benetam šī ir atgriešanās Eiropā, kur viņš profesionālo karjeru sāka Francijas pēc spēka ceturtajā līgā, bet tad vairākas sezonas pavadīja Dažādas ASV un Kanādas līgās. Ar komandu kopā ir arī amerikāņu uzbrucējs Karloss Emorijs, bet BBL pieteikumā viņš vēl nav atrodams.

Vileita karjeru LKL sācis pagalam nesekmīgi, trīs mačos piedzīvojot tik pat neveiksmju - pret Prieņu "TonyBet" 77:88, pret "Nevežis" 52:79, pret "Neptunas" 79:84. Grūti spriest, vai pēdējais rezultāts liecina, ka komanda sāk iespēlēties, toties skaidrs, ka tajā jau ir līderi. Olanders un Benets šobrīd ir labākie punktu guvēji līgā ar vidēji, attiecīgi, 16,7 un 12,7 punktiem mačā. Odiakosa nospēlējis divus mačus, vidēji atzīmējoties ar 12 punktiem un astoņām bumbām zem groziem. Labākais piespēlētājs "Lietkabelis" rindās ir 25 gadus vecais Tomass Čerņickis, kurš katru spēli atdod pa sešām piespēlēm, taču arī pieļauj piecas kļūdas.

BK "Ventspils" BBL sezonu sāka ar panākumu savā laukumā pret Kazahstānas "Barsy" 71:47. Lai gan komandai ne pārāk labi veicās uzbrukumā, tomēr lieliskā spēle aizsardzībā palīdzēja turēties virs ūdens un galu galā arī visai pārliecinoši uzvarēt. Šo maču ventspilnieki aizvadīja bez Māra Gulbja, kurš turpina ārstēt kājas savainojumu un pagaidām nav zināms, vai viņš būs gatavs doties laukumā jau spēlē ar "Lietkabelis". 

Lai tur vai kā, statistika liecina, ka lietuviešiem šobrīd vēl labs gabals ejams līdz pilnīgai sapratnes noslīpēšanai un to, neapšaubāmi, jācenšas izmantot, izcīnot panākumu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka trīs no nākamajām četrām spēlēm BBL būs jāaizvada viesos. Labs garastāvoklis pirms izbraukuma spēlēm noderēs!

Mača sākums pulksten 17.00 un to tiešraidē translēs Sportacentrs.com. Pirms spēles tiks pacelts Baltijas Basketbola līgas pagājušas sezonas čempiona krogs, uzrunu teiks kluba prezidents Aivars Lembergs, kā arī sumināti tikts BK "Ventspils" spēlētāji - Eiropas vicečempioni basketbolā U20 vecuma grupā - Andrejs Gražulis, Toms Leimanis, Iļja Gromovs un Edgars Štelmahers.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: