Ventspils pilsētas dome Latvijas Republikas likumdošanas noteiktajā kārtībā šodien izvirzīja Māri Valtenbergu uz trīs gadiem SIA „Kurzemes filharmonija” valdes priekšsēdētāja amatam.

SIA „Kurzemes filharmonija” valdes priekšsēdētājam Mārim Valtenbergam pilnvaru termiņš beidzas šī gada 4. novembrī un ņemot vērā to, ka viņš sekmīgi vadījis SIA „Kurzemes filharmonija” saimniecisko darbību, kā arī pamatojoties uz attiecīgu Valtenberga iesniegumu, viņš atkārtoti izvirzīts valdes priekšsēdētāja amatam.

 

Valtenbergam ir gan atbilstoša izglītība, gan darba pieredze kultūras nozarē un pasākumu vadībā. Savas darbības laikā Valtenbergs ir pierādījis savu profesionalitāti, nodrošinājis SIA „Kurzemes filharmonija” pakāpenisku attīstību un kapitālsabiedrības sniegto pakalpojumu augsto kvalitāti, kā rezultātā SIA „Kurzemes filharmonija” darbības laikā kultūras dzīves pienesums Ventspilī ir kļuvis daudzkārt bagātāks gan apjoma, gan satura ziņā. Valtenberga vadībā rekonstruētais teātra nams „Jūras vārti”, pateicoties uzlabotajai akustikai, orķestra bedrei, veiksmīgi iegādātam koncertflīģelim, pārdomātai menedžmenta politikai, Valtenberga ieguldījumam un izrādītai iniciatīvai un atsaucībai, ir aizvadījis jau četras pasākumiem bagātas sezonas un ir nodrošinājis plašu un augstvērtīgu repertuāru. SIA „Kurzemes filharmonija” ir attīstījusi dažādu žanru profesionālo skatuves mākslu Ventspilī un ārpus tās, veicot daudzfunkcionāla, dinamiska un starptautiski atpazīstama kultūras centra funkcijas un nodrošinot kultūras pieejamību dažādiem sabiedrības slāņiem, kā arī veicinot sabiedrības izglītošanos.

 

Teātra namā „Jūras vārti” 2010.-2012. gadā ir notikuši vidēji 164 pasākumi gadā un to apmeklējuši vidēji ~ 51 000 apmeklētāju. SIA „Kurzemes filharmonija” darbība vienmēr izcēlusies ar inovatīviem risinājumiem mārketingā, jo kultūras produktu pārdošanai ir sava specifika. Šo gadu laikā Valtenberga vadībā SIA „Kurzemes filharmonija” ir līdzdarbojusies arī stratēģiski nozīmīgu un liela mēroga kultūras, izklaides un sporta pasākumu organizēšanā un to norises nodrošināšanā, kuru atzinīgi novērtējuši kā ventspilnieki, tā pilsētas viesi (t.i. 2010. gadā Ginesa rekorda, 2011. gadā Ziedu dienas, 2012. gadā Govju parādes, 2013. gadā Ventspils pilsētas svētku un starptautiskās burinieku regates „The Tall Ships Races 2013” kultūras programmas realizācijā, u.c.). Teātra nama „Jūras vārtu” darbība ir atzinīgi novērtēta arī Latvijas līmenī, saņemtas vairākas balvas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: