Trīs dienas Olimpiskā centra Ventspils ledus arēnā uz tikko kā rekonstruētā ledus laukuma divpadsmit kērlinga komandas no Baltkrievijas un Latvijas 12. reizi cīnījās par Ventspils kausu.

Kā ierasts kērlinga turnīros, vienotā konkurencē sacentās vīriešu, sieviešu un jauktās komandas. Katra komanda turnīrā aizvadīja piecas spēles. Komandas sacensības uzsāka apakšgrupās, bet pēc trīs spēļu rezultātiem abu grupu komandas tika apvienotas - par Ventspils kausu un godalgotajām vietām cīnījās četras labākās komandas pēc četru spēļu rezultātu kopvērtējuma, pārējās komandas piektajā spēlē cīnījās par augstāku vietu turnīra tabulā.

 

Fināla spēlē par Ventspils kausu cīnījās divas Rīgas komandas – Forus un Latvijas senioru izlasee komanda Vectēvi (skips Pēteris Šveisbergs). Spēle izvērtās sīksta un fināla cienīga, uzvarētājs tika noskaidrots tikai ekstraendā, kurā pārāki izrādījās komandas Forus kērlingisti Aldis Abrickis (skips), Ineta Mača, Rasa Lubarte un Roberts Birznieks, uzvarot spēli ar rezultātu 7:6.

 

No Ventspils kērlinga kluba komandām vislabāk turnīru aizvadīja komanda „Piktie veči” (skips Andris Janbergs, Jānis Birznieks, Raivo Brauns, Inesis Tuleiko), kas izcīnīja tiesības piedalīties spēlē par bronzas kausu, kurā gan nācās atzīt Rudzīšu Kērlinga kluba komandas (skips Jānis Rudzītis) pārākumu.

 

Turnīrs notika ar Ventspils pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu, to organizēja Ventspils kērlinga klubs sadarbībā ar Olimpisko centru „Ventspils”.

 

Šogad turnīra dalībnieki bija patiesā sajūsmā par sagatavotā kērlinga ledus kvalitāti, par ko Ventspils kērlinga klubs saka paldies gan arēnas rekonstruētājiem, gan halles tehniskajam personālam, īpaši ledus vīriem Harijam Šteimanim un Jurim Kalniņam, gan Kērlinga halles ledus meistaram, konsultantam A.Zentelim, gan pašu kluba biedram Andrim Janbergam.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: