Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mežacūkas ienāk pilsētā

Nepatīkamu pārsteigumu vakarrīt piedzīvoja Briežu dārza darbinieki. Atnākot uz darbu, viņi konstatēja, ka kopto zālienu iepretī kases ēkai naktī apmeklējuši četrkājaini vandaļi. Briežu dārza strādnieks Staņislavs Brauns, mednieks ar 40 gadu pieredzi, spriež, ka nedarbu aptuveni 250 kvadrātmetru platībā pastrādājis mežacūku bars.

Pašnāvniece savu rīcību nav apzinājusies

Ekspertīzē secināts, ka ar diviem puisīšiem Ventā ielēkusī sieviete ir nepieskaitāma. Paziņas atzīst, ka viņa vienmēr bijusi izteikti klusa un uz iekšu vērsta.

2.lpp. Viedoklis: «Jūtīgi», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Dace Vašuka.

«Pasaules Veselības organizācija, apsekojot 38 valstis, Latviju kārtējo reizi nostāda uz negoda pilnā pjedestāla kā valsti, kurā ir negatīvākie bērnu emocionālās veselības rādītāji. Savukārt šogad veiktais pētījums Latvijas bērnudārzos apliecina, ka 36% bērnu jau tik mazā vecumā izjūt emocionālu diskomfortu un nejūtas labi.»

3.lpp.

Ventspilī notiks Kosmosa dienas

Ventspils Jaunrades nams ar plašu un interesantu programmu šogad pievienojas Kosmosa dienai, kas tiek atzīmēta arī Lietuvā un Igaunijā. Nedēļas nogalē norisināsies daudzi dažādi kosmosa tematikas pasākumi, tostarp īpaši planetārija seansi.

Gaida tiesu, gatavojas operācijai

Jauniešu ballītē aizdedzinātais pusaudzis šobrīd gatavojas sarežģītai rētaudu operācijai. Vienlaicīgi ar nepacietību arī tiek gaidīta tiesa.

Dīvānu no pagalma zāliena sola aizvest

Pētera ielas 3. nama iedzīvotājiem jau aptuveni mēnesi pa logu paveras skats uz vecu dīvānu, kas novietots pagalma zālienā. Mājas pārvaldnieks sakās par to neko nezinām, sola pārbaudīt un dīvānu aizvest.

4.lpp. Novadā. Vietniekam tomēr maksās algu

Ventspils novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu noteikt domes priekšsēdētāja 1. vietniekam Guntim Mačtamam Ls 600 lielu atalgojumu.

Domē izveidoti jauni amati

Darbu Ventspils novada domē, tostarp atbildīgos amatos, pēdējo mēnešu laikā uzsākuši vairāki jauni darbinieki.

Jūrkalnē nosvinēta Ābolu balle

Ābolu balli, ko pirms trim gadiem iedibināja un iedzīvināja Igo, nu jau var uzskatīt par stabilu un skaistu Jūrkalnes pagasta tradīciju.

5.lpp. Vide. Jūra izskalo mirstošas medūzas

Pastaigājoties jūras krastā vai peldoties dzestrajā ūdenī, daudzi Ventspils pusē pamanījuši medūzas, kas šūpojas ūdenī pavisam tuvu krastam vai kā želejas pikuči iezīmē viļņu skalošanās līniju.

Meklē un atrod saimniekus

Pirms nedēļas Ventas Balss slejās bija iespējams aplūkot visus dzīvnieku patversmē Rembo mītošos suņus. Nu Dzīvnieku aizsardzības biedrība prezentē plakātu ar kaķu bildēm. Arī šie ņaudētāji ilgojas pēc mājām, ko saukt par savām.

6.lpp. Sports. Kūlas kausu iegūst Palameika un Štrobinders

Olimpiskā centra Ventspils stadionā aizvadītas tradicionālās Daiņa Kūlas kausa izcīņas sacensības šķēpmešanā. Tajās uzvaru sieviešu konkurencē izcīnīja Latvijas rekordiste Madara Palameika, bet vīriešiem labākais bija Rolands Štrobinders.

Daugavas vārti paliek neieņemti

FK Ventspils futbolisti aizvadījuši svarīgu spēli cīņā par Latvijas futbola Virslīgas čempionāta zelta medaļām. 20. kārtas centrālajā mačā savā laukumā viņi tā arī nespēja uzlauzt pašreizējās čempiones Daugavpils Daugavas vārtus un cīnījās neizšķirti (0:0).

Iekļūst labāko sešniekā Superkausā

Saldū, Bērzu trasē, tika pielikts punkts šīs sezonas Superkausa sacensībām motokrosā. Rodeo braucēji tās noslēdza ar izcīnītu sesto vietu kopvērtējumā.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības. 1928. gads... Apsveicams solis. Kā zināms, priekš pāris gadiem, blakus kājceliņam uz staciju tika nozīmēts arī riteņbraucēju ceļš, bet tāpat ikvienam riteņbraucējam ir zināms, ka par šo celiņu braukt iespējams bija tikai sausā laikā, jo lietus laikā abrveidīgi izbrauktais šaurais celiņš vienmēr noplūdis ar ūdeni. Grūti bij arī padot ceļu pretī braucošam velosipēdistam, jo celiņš no abām pusēm bij stipri aizaudzis. Tagad pilsētas valde ķērusies pie šā celiņa uzlabošanas, norokot ar zāli apaugušās malas , kā arī celiņa vidu nolīdzinot. Vietējie riteņbraucēji par to priecājas un būtu ļoti pateicīgi pilsētas valdei, ja jau pie reizes netiktu žēlots arī kāds grants vezums uz šā līdz šim aizmirstā celiņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: