Svētdien, 29. septembrī, plkst. 13.00 Piejūras brīvdabas muzejā svinēs Miķeļdienu.

Miķeļdienas notiks starptautiskā bērnu un jaunatnes folkloras festivāla „Pulkā eimu, Pulkā teku” ietvaros.

 

Miķeļdiena ir rudens saulgriežu svētki. Diena, kad visai ražai esot jābūt zem jumta, izņemot kāpostus un tautas tradīciju mīļotājus. Pēc Miķeļiem senatnē sākās klusais veļu laiks. Dabā nakts sāk kļūt garāka par dienu, tuvojas tumsas laiks, bet Miķeļi paši ir krāsaini un bagāti. Piejūras brīvdabas muzeja Miķeļos arī ies gana krāsaini - būs dziesmas un dejas, būs zemnieku spēles un Miķeļu darbnīcas. Smiltiņu ģimene kopā ar Kūraviešiem un Ņārbuļiem (Kuldīgas folkloras kopas) sola gādāt karstu zupu, gardu kvasu un rupjmaizes ņuku.

 

Miķeļdienas viesiem pieteikts nākt arī ar saviem rudens labumiem - āboliem, kabačiem, ķirbjiem, kartupeļiem un burkāniem, lai varētu piedalīties labdarības tirdziņā.

Folkloras festivālā piedalīsies folkloras kopas no Latvijas un Lietuvas: „Rotaļnieks” – Ventspils (vad. Ināra Salava), „Kūrava” – Kuldīga (Ina Celitāne), „Nārbuļi” – Kuldīga (Alīda Štroma), „Traistēni”– Krote (Līga Strēle), „Jumītis” – Gramzda (Skaidra Klasiņa), kapella „Strops” – Saldus (Agrita Pileniece), „Bārtenieki” – Bārta (Mudīte Meļķe), „Purineņš” – Gaigalava (Rasma Igaune), „Dimzēns” – Jelgava (Velta Leja), „Tarkšķi” – Iecava (Kristīne Karele), „Medainis” – Saldus (Sarma Ūpe) un ciemiņi no Lietuvas „Vieverselis” – Šauļi (Arūnas Stankus).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: