Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Priekam un aktīvai atpūtai

Pansionātā un bērnunamā Selga svētki, jo ir noslēgušies visu vasaru ilgušie teritorijas labiekārtošanas darbi. Līdz ar to drošāka, pieejamāka un sakoptāka kļuvusi apkārtne – izbūvētas ietves, brauktuve un stāvlaukums, izveidots jauns apgaismojuma tīkls, velosipēdu turētāji.

Līdz nāvei piekauj sievieti

Gāliņciemā savās mājās smagi piekauta 42 gadus veca sieviete, kura pa ceļam uz slimnīcu ātrajos mirusi. Bez mammas palikušas divas meitas. Esot arī aizturētie.

2.lpp. Viedoklis: „Kacināšana”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības Zapad 2013 ir kā pa rokai tiem politiķiem, kuri grib attaisnot to, ka nākamā gadā lielāko daļu no papildu pieejamajiem miljoniem tērēs aizsardzībai. Turklāt, jo tuvāk nāk Saeimas vēlēšanas, jo bīstamāka, kā vienmēr, kļūst Krievija Latvijai. Nedēļas nogales notikumi un retorika par un ap šo jautājumu ir gluži kā mācību stunda, kā veidot politisko dienas kārtību stipri atrautu no sabiedrības prioritāšu saraksta. Piemēram – no apkures sezonas problēmām, kas šobrīd ir lielākais bieds iedzīvotājiem.»

3.lpp.

Autobusi sāks kursēt rīt

Iedzīvotāji sūdzas par neērtībām – Siguldas ielas pabeigtais posms atvērts kustībai, taču nekursē sabiedriskais transports. Kā izrādās, iela pirms aptuveni nedēļas atvērta tieši iedzīvotāju ērtībai, savukārt sabiedriskais transports sāks kursēt rīt.

Aicina konfliktu risināt dialoga ceļā

Kamēr atbildīgie dienesti vēl lemj, vai pēc kaimiņu lūguma no Ugāles ielas mājas uz citurieni pārvietot sievieti ar garīga rakstura traucējumiem, tuvinieki aicina konfliktus risināt sarunu ceļā.

4.lpp.

Notika klikšķis, un kilogrami ir prom

Agneses Mazales bilžu galerijā draugos.lv citu starpā ir arī galerija Neticu reklāmām – ticu sev:). Ventas Balss uzrunāta, viņa labprāt pastāsta, cik viegla vai grūta ir cīņa ar liekajiem kilogramiem.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp.

Rebhūns negrib kļūt vecs

Dienas pavadīt kustībā, nedomāt par gadiem un slimībām, bet radoši strādāt – tāda ir Andra Rebhūna dzīves devīze. Pagājušās nedēļas nogalē viņš atzīmēja savu 75 gadu jubileju.

Liepājnieki pieveikti, var domāt par Skonto

Pie svarīga panākuma Latvijas futbola Virslīgas čempionātā tikuši FK Ventspils futbolisti, gandrīz pēc piecu gadu pārtraukuma viesos pieveicot Liepājas Metalurgu un tādējādi turpinot pakaļdzīšanos čempionāta līderim Skonto.

Basketbolisti uzvar turnīrā Liepājā

BK Ventspils basketbolisti veiksmīgi aizvadījuši turnīru Liepājā – viņiem izdevies uzvarēt visos trijos mačos un izcīnīt galveno balvu. Interesanti, ka iepriekšējos divos gados šajā turnīrā ventspilnieki izcīnīja trešo un otro vietu.

7.lpp. Izglītība. Mainās izglītības saturs

Daļa no tā, ko skolotāji māca un skolēni mācās šodien, iespējams, diezgan paredzamā nākotnē vairs nebūs iekļauta skolu programmās. Izglītības ministrijā šobrīd top jauns pamatizglītības saturs.

Vecāki aicināti līdzdarboties

Oktobrī visās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs notiks atvērto durvju dienas. Izglītības pārvalde aicina vecākus iesaistīties un sadarboties.

Dabas takas mācību stundās

Trešdien Ventspils Jaunrades namā notiks reģionālais seminārs ģeogrāfijas, ekonomikas un dabaszinību skolotājiem Izziņas mācību takas un mācību ekskursijas savas pilsētas un novada izpētes prasmju pilnveidošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: